„Historia Ecclesiastica”: Sfințenia, sub chipul ierarhului milostiv Iosif Naniescu al Moldovei

Ultima întâlnire din această primă jumătate de an din cadrul seriei de conferințe „Historia Ecclesiastica” va avea loc marți, 17 mai, de la ora 19:00 și îl va avea ca invitat pe părintele profesor Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, care va vorbi despre „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei (1875-1902), contextul, viața și lucrarea”.

Timp de 27 de ani, venerabilul Mitropolit Iosif Naniescu a păstorit cu o rară blândețe și înțelepciune Mitropolia Moldovei. Aici a depus cea mai bogată activitate duhovnicească, teologică, pastorală și socială din toată viața sa, rămânând pentru urmași un exemplu viu și greu de imitat, spunea părintele Ioanichie Bălan. Acest mare Mitropolit al Moldovei a fost cel mai strălucit ierarh al Bisericii Ortodoxe Române din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, lăsând o imagine vie în posteritate, care i-a adus și aura sfințeniei. A fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în data de 5 octombrie 2017 și este prăznuit în ziua de 26 ianuarie.

Prelegerea va putea fi urmărită online pe platforma Zoom și poate fi accesată de pe situl Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, ot.ubbcluj.ro.

Prelegerile pe teme de istorie bisericească din cadrul acestei serii de conferințe vor fi reluate din toamna acestui an.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut