Hanorac periculos pentru copii

Scoala se apropie cu pași repezi, iar părinții achiziționează, mai ales în această perioadă, rechizite și haine pentru copii, însă trebuie să aibe grijă la calitatea acestora.

Aplicația gratuită InfoCons, prin care se pun la dispoziție alertele rapide în timp real pentru produsele non-alimentare, la standardul Uniunii Europene, atenționează că unul dintre produsele tip trening regăsite pe lista alertelor pentru produsele non-alimentare este Hanoracul Next Stars, Newport, modelul DT-9130. Conform alertei, hanoracul prezintă riscul de strangulare, deoarece are șnururi cu capetele libere în zona gâtului, care pot rămâne blocate în timpul diferitelor activități ale unui copil, ceea ce poate duce la strangulare.

Reamintim că aplicația InfoCons poate fi descărcată gratuit de pe App Store, Google Play sau App Gallery, iar astfel consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele non-alimentare, actualizate zilnic și însoțite de detalii precum: * denumire produs * țara vizată * gradul de risc * orginea produsului * data la care intră alerta în vigoare * imaginea cu produsul ce face obiectul alertei.

Asociația InfoCons sfătuiește consumatorii ca, la achiziționarea hainelor pentru noul început de an școlar, să acorde atenție la etichetele hainelor, deoarece acestea oferă indicații despre călcare, uscare, spălare, compoziție (unele substanțe putând fi periculoase pentru piele). De asemenea, este indicată solicitarea bonului fiscal la achiziționarea hainelor, pentru a avea un document justificativ în cazul depunerii unei sesizări, precum și verificarea politicii de returnare a companiei, în cazul apariției unor defecte.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut