Handbal / „U” Cluj a fost surclasată, iar Potaissa Turda a ajuns la nouă victorii consecutive

Plecată la Buzău cu speranțe, Universitatea Cluj s-a întors șifonată rău de tot, fiind surclasată de o echipă care nu mai câștigase de nouă etape și care, colac peste pupăză, a aliniat o formație cu multe noutăți, în condițiile în care mulți jucători importanți s-au aflat în carantină din cauza COVID-19. Potaissa Turda a ajuns la nouă victorii consecutive în toate competițiile și s-a distanțat din nou de campioana Dinamo București, față de care are și patru partide în plus. „Alb-roșii” au șansa de a reduce distanța dacă se impun marți seară cu Știința Bacău.

 

Etapa a 17-a din cadrul Ligii Naționale de handbal masculin, denumită în continuare Liga Zimbrilor, a prilejuit penultimei clasate, Universitatea Cluj, o deplasare dificilă la Buzău, care s-a lăsat cu o nouă înfrângere pentru formația antrenată de Marius Stavrositu, de data aceasta la o diferență greu de digerat. Buzoienii și-au valorificat avantajul terenului propriu și s-au impus cu un neverosimil 36-20, după 16-11 la pauză. Clujenii au fost de nerecunoscut în această partidă, mai cu seamă în repriza secundă, în care au marcat doar nouă goluri. Pentru Universitatea Cluj au evoluat  V. Coman, Apostu – Dobra 4, Gurănescu 3, Adoreanu 3, Iancu 2, Drăgoi 2, Ostace 2, Becheru 1, Coroian 1, Fodorean 1, A. Coman 1, C. Ghivil, Konya, Mocioi. Înfrângerea este cu atât mai dureroasă pentru clujeni, dacă avem în vedere că HC Buzău a așteptat nu mai puțin de nouă etape pentru o nouă victorie. De la un succes cu Suceava, în octombrie anul trecut, “lupii” au contabilizat o serie neagră în care nu s-au ales decât cu un punct, dintr-o remiză cu ultima clasată, CSM Alexandria. Meciul împotriva clujenilor a găsit echipa buzoiană abia trecută printr-un nou episod de Covid, care a afectat-o nu numai în precedentul joc, de la Focșani, cât și în cel de duminică seară.

Într-o altă partidă, vice-campioana națională Potaissa Turda a confirmat calculele hârtiei și s-a distanțat din nou în clasament, profitând de amânarea jocului dintre campioana en titre Dinamo București și „lanterna roșie” CSM Alexandria. Handbaliștii antrenați de Horațiu Gal s-au impus cu 31-27 în fața celor de la CSM Focșani, un adversar incomod. Roland Thalmaier și Georgică Cântec, cu șase, respectiv cinci goluri, au fost principalii marcatori ai turdenilor. Pentru Potaissa au jucat Șelaru, Baștiurea – Thalmaier 6, Ghiță 5, Cîntec 4, G. Pințoiu 3, A. Ghivil 2, Pop 2, Talas 2, Szoke 2, Dumitriu 2, Dragas 1, Putnoky 1, Lazăr 1, T. Pințoiu, Totoi. În clasament, Potaissa Turda ocupă primul loc, cu 48 de puncta, cu șase mai mult decât Dinamo București, dar și cu patru meciuri în plus față de „alb-roșii”. Dinamo poate reduce acest ecart dacă se impune în jocul cu Știința Bacău, programat în această seară, pe teren propriu, de la ora 18. Partida contează pentru etapa a 15-a. Revenind la Potaissa, următorul joc al liderului în Liga Națională va avea loc abia pe 26 februarie, în deplasare, cu CSM București.

 

 Cristian FOCȘANU

Sursa foto: Simion Tătaru/www.actionfoto.ro

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut