Hackathon cu premii pentru pasionații de tehnologie

Accenture va organiza în zilele de 26-29 mai, în Cluj-Napoca, București și online, evenimentul Change4Impact, care va include o conferință și un hackathon de 36 de ore, care își propune dezvoltarea de soluții IT inovatoare pentru o lume mai sustenabilă.

În competiție se pot înscrie echipe de 3-5 membri. Vor exista două locații fizice, una la Cluj-Napoca și una la București, astfel încât participanții pot opta pentru oricare dintre ele, dar și o platformă online pentru cei care vor să participe de la distanță. Echipele vor fi consiliate de mentori pe tot parcursul competiției și vor putea folosi orice instrumente sau tehnologie doresc pentru a reimagina viitorul și a dezvolta soluții inventive.

Prima zi a evenimentului, 26 mai, este dedicată unei conferințe care va avea loc simultan în Cluj-Napoca și București. Pe scena din București tema abordată va fi ”Cum putem folosi tehnologii sustenabile pentru a face bine”, iar pe scena din Cluj-Napoca se vor căuta soluții la ”Cum putem reduce amprenta de carbon în industrie prin dezvoltarea de soluții IT sustenabile”. Conferința va fi transmisă în direct printr-o platformă virtuală interactivă, iar participanții vor putea trece de la o scenă la alta. Printre speakeri se numără Marcus Fromm – Travel & Transportation Industry Lead, Accenture Elveția, Amedeo Perrone – Group Design Director, Fjord Milan, Cornel Amariei – fondator .lumen și prof. univ. dr. Răzvan Bologa – Academia de Studii Economice București.

Competiția propriu-zisă va începe joi, 27 mai, și va dura 36 de ore, timp în care concurenții vor dezvolta de la zero aplicațiile propuse. Pentru acestea, participanții pot alege dintre două teme: mediu și social.

Duminică, 29 mai, la ora 10, echipele vor prezenta aplicațiile dezvoltate, iar la ora 14, după evaluarea juriului, va avea loc gala de premiere. Juriul este format din Tamás Levente – conf. univ. prof. la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și CEO la Robotics.AI, Kőrösi Csilla – Industry X Innovation Lead & Accenture Romania Corporate Citizenship Lead, Emilian Bouros – CEO la Pulsar Works, Conf. univ. dr. Christian Săcarea, prorector al Universității Babeș-Bolyai.

Locul I va primi un premiu de 6.000 euro, locul II un premiu de 2.000 euro, iar locul III un premiu de 1.500 euro.

Evenimenul se adresează tuturor celor pasionați de tehnologie, industrie, inovare, sustenabilitate și care își doresc dezvoltarea unei lumi mai sustenabile prin tehnologie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut