Guvernul a aprobat eliberarea în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme ușoare

Guvernul a aprobat prin ordonanță de urgență posibilitatea eliberării în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme ușoare, a anunțat luni ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

„Este vorba despre o ordonanță de urgență a Guvernului prin care s-a completat Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Practic, este vorba despre faptul că, în protocolul de tratament al bolilor infecto-contagioase, poate fi eliberat în regim ambulatoriu de farmacia cu circuit închis din spitale, la recomandarea medicului specialist din cadrul spitalului, vorbim aici în principal despre posibilitatea eliberării medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme ușoare”, a declarat Cseke Attila, la finalul ședinței de Guvern, scrie AGERPRES.

El a explicat că medicamentul menționat are autorizație temporară, din India, și nu este pe lista de compensate în România.

„Drept urmare, nu poate fi acordat pe gratis în sistemul farmaciilor. De asemenea, acest medicament este introdus în România pe o autorizație de nevoi speciale, deci nu are autorizație de punere pe piață solicitată de către producător”, a spus Cseke Attila.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut