Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast, controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia, a anunțat că devine parte a UN Global Compact (UNCG), cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative responsabile din lume, astfel că și-a luat angajamentul să promoveze principiile UNCG din domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului, anti-corupției și să contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă, incluse de Organizația Națiunilor Unite în Agenda Dezvoltării Sustenabile 2030.

Alexandru Stânean (foto), CEO TeraPlast, afirmă că una dintre prioritățile acestui an este dublarea capacității de reciclare a TeraPlast Recycling, la 31.000 tone, ceea ce va duce la o reducere a emisiilor de CO2 de până la 62.000 tone pe an, doar prin activitatea de reciclare. Materialul recuperat este folosit cu preponderență intern, în producția de țevi pentru canalizări exterioare. În plus, în cadrul unuia dintre proiectele de investiții prin ajutor de stat, în 2021 va fi extinsă capacitatea de producție de țevi multistrat cu miez reciclat.

Dezvoltarea sustenabilă a Grupului se concretizează și în construirea noii fabrici de folii biodegradabile. Proiectul are o valoare totală de aproape 12 milioane de euro, este în curs de implementare, producția urmând să înceapă în trimestrul 3 al acestui an.

Totdată, TeraPlast va extinde proiectul de panouri fotovoltaice pe toate halele din parcul industrial din Sărățel. În prezent, compania are peste 7.000 de panouri care însumează 12.000 mp în suprafață. În acest fel, compania reduce emisiile de CO2 cu încă 660 de tone pe an.

Alte inițiative de dezvoltare responsabilă a companiei includ digitalizarea proceselor, implementarea bunelor practici de guvernanță corporativă, sistemul de management integrat, gestionarea responsabilă a deșeurilor, măsurile de sănătate și securitate în muncă și implicarea în comunitate.

Lansat în 2000, UN Global Compact constituie un ghid pentru comunitatea afacerilor în promovarea valorilor prin practici corporative sustenabile. Inițiaitva Organizației Națiunilor Unite reprezintă un apel la toate companiile pentru a-și alinia operațiunile și strategiile la câteva principii universale. La acest proiect global au aderat peste 13.000 de companii și organizații din 160 de țări din lume, iar TeraPlast este singura companie românească din sectorul industriei de prelucrare, semnatară a inițiativei ONU.

Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile și Somplast.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut