Grupul TeraPlast a primit acordul de finanțare pentru o nouă unitate de producție

Grupul TeraPlast a primit acordul de finanţare pentru proiectul de ajutor de stat depus de TeraPlast Folii Biodegradabile SRL, cu o valoare totală de aproape 12 milioane de euro, din care circa 5,8 milioane de euro reprezintă ajutor de stat.

„Acordul primit reprezintă încă o dovadă că statul sprijină dezvoltarea companiilor româneşti. Pe lângă cele 93 de noi locuri de muncă pe care le vom crea, vom aduce produse româneşti pe o piaţă în care 46% din consum provine din import. Aşadar, vom aduce valoare atât comunităţii locale, cât şi economiei României. Vom contribui la echilibrarea balanţei comerciale într-un domeniu aflat în creştere accelerată. Ne-am dori să vedem mai multe companii româneşti care fac astfel de investiţii, în domenii în care România este importator net. Noi prin investiţiile de până acum am arătat că se poate”, a declarat Alexandru Stânean (foto), CEO TeraPlast.
În cadrul proiectului vor fi achiziţionate echipamente de ultimă generaţie şi va fi construită o nouă fabrică. Proiectul are în vedere o producţie responsabilă, aşadar fluxul tehnologic include şi echipamente pentru reciclarea deşeurilor rezultate din producţia proprie pentru reintegrarea în fluxul de fabricaţie. Sacii, sacoşele şi pungile produse de către TeraPlast Folii Biodegradabile SRL vor avea un grad de biodegradare de minim 90% şi vor fi marcate „OK Compost” conform SR EN 13432.
Acest proiect este al doilea pentru care Grupul TeraPlast a primit în 2020 acordul de finanţare. Primul proiect depus presupune extinderea cu până la 50% a capacităţilor de producţie existente pentru linia de business Instalaţii. Acesta are o valoare totală de 7,9 milioane de euro şi a primit acordul de finanţare în prima jumătate a lunii noiembrie.
Pentru cel de-al treilea proiect pentru înfiinţarea unei unităţi noi de producţie pentru sisteme din polietilenă, Grupul aşteaptă acordul de finanţare, fiind încă în curs de evaluare de către Ministerul de Finanţe.
În prezent, Grupul TeraPlast are în curs de implementare investiţii de peste 32 milioane de euro, care, conform estimărilor grupului, vor genera la maturitate o EBITDA de 8,5 milioane de euro. Acestea vizează dezvoltarea diviziei de mase plastice şi diversificarea portofoliului de business-uri ale Grupului.
Pentru 2020, Grupul TeraPlast estimează o cifră de afaceri consolidată de 225 milioane de euro, cu 12% mai mult decât în 2019. Divizia de mase plastice a Grupului va înregistra un profit net de 4 ori mai mare decât în 2019, ajungând la 9 milioane de euro în 2020.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut