Grevă japoneză în administraţia publică

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunțat că joi, 10 ianuarie, organizează o grevă japoneză în toate instituțiile unde are membri.

Sindicaliștii vor purta o banderolă albă sau vor posta pe uşa biroului anunţul care conţine revendicările, dar vor desfăşura activitatea în condiţii normale, fără întreruperea programului de lucru.
Ca și în cazul altor proteste organizate de bugetari, și revendicările sindicaliștilor din administrație se referă tot la aplicarea, imediată și integrală, a Legii 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și la revocarea măsurii de îngheţare a salariilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală.
De asemenea, ei solicită modificarea art. 11 alin. (4) din Legea 153, privind raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor / vicepreşedinţilor consiliilor judeţene. Federația cere demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei venituri cu salariul de bază / încadrare, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă, respectiv indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă / vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut