Grădinițele din municipiul Dej, în plin proces de reabilitare

Primăria Municipiului Dej și în acest an are investiții serioase în modernizarea unităților de învățământ preșcolar.

După ce acum doi ani au fost finalizate lucrările la Grădinița cu program prelungit „Arlechino” (care arată ca și în țările occidentale), prin grija edililor din orașul de la confluența Someșurilor a fost demarată investiția și în cadrul Grădiniței cu program prelungit „Junior”, de pe strada Înfrățirii nr. 20. Este vorba de o lucrare mai amplă, constând în reabilitarea și dotarea clădirii. De fapt, se ridică o construcție nouă cu etaj, reînnoită în totalitate.

Zilele trecute și noi am vizitat șantierul, unde lucra o echipă de muncitori de la cunoscuta firmă dejeană Vasrom, care a realizat lucrarea și la Grădinița „Arlechino” din centrul municipiului. Deja se acționează la parterul obiectivului, mai precis la pavajul curții interioare. Clădirea grădiniței de pe strada Înfrățirii se întinde pe 600 metri pătrați, are un etaj și șase săli de clasă, trei la parter și trei la etaj. Nu lipsesc sala de mese, bucătăria și grupurile sociale, toate dotate cu mobilier nou.

Șantierul, zilnic este vizitat de directoarea instituției, prof. Dorina Timoce, de la care am aflat că în noua locație vor studia trei grupe cu peste 100 de copii. Sunt asigurate jocurile amenajate în curte, toate dotate cu elemente noi și moderne. Gazdele speră ca la începutul noului an de învățământ preșcolarii să intre în noua clădire, unde sunt create toate condițiile bunei desfășurări a procesului instructiv-educativ. Până atunci copiii învață în sălile amenajate temporar în fostul internat al Colegiului Național „Andrei Mureșanu”. Grădinița  cu program prelungit „Junior” din Dej mai are o structură pe strada Simion Bărnuțiu.

În ultimii ani, în municipiul Dej edilii au realizat investiții importante în reabilitarea unităților de învățământ, toate grădinițele și școlile fiind puse la punct. În acest an lucrările de modernizare vor continua, pentru acestea fiind alocate sume importante din bugetul local.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut