Grădină de relaxare pentru preșcolarii gherleni

Copiii sunt în vacanță, dar nu toți. O parte a preșcolarilor din municipiul Gherla frecventează grădinița și în lunile de vară. Pentru ei, conducerile unităților de învățământ preșcolar au pregătit surprize plăcute.

Grădinița cu program prelungit „Căsuța Fermecată” din parcul municipiului Gherla se mândrește cu finalizarea unui proiect deosebit:  amenajarea unei “Grădini de relaxare, liniște și învățare” pentru copii. Această grădină face parte dintr-un concept nou, menit să încurajeze desfășurarea a cât mai multor activități de tip outdoor. Este vorba despre amenajarea unei grădini cu patru zone dedicate relaxării, liniștirii, învățării și expunerii creativității.

Fiecare zonă a fost atent amenajată cu materiale naturale – piatră, nisip, lemn, plante, materiale textile, fân, materiale senzoriale, menite să încurajeze interacțiunea copiilor cu natura și valoarea ei asupra vieții.

Inaugurarea grădinii a avut loc zilele trecute, în prezența primarului Ovidiu Drăgan și a oficialităților locale. Programul inaugurării a cuprins prezentarea etapelor desfășurării proiectului, sub îndrumarea coordonatorului de proiect Magda Hideg, prezentarea unor momente artistice susținute de grupele mari din grădiniță, alături de educatoare, vizitarea „Grădinii de relaxare, liniște și învățare” de către oficialitățile prezente, părinți și copii, iar la final, copiii s-au bucurat de o gustare dulce de la candy barul amenajat pentru ei.

Părinții, conducerea grădiniței – directorul Nica Oros, educatoarele și întregul personal s-au implicat în amenajarea și stilizarea noului loc, pentru a le oferi copiilor un spațiu plin de inspirație, liniște, relaxare și învățare. Deci, condiții ideale pentru copiii gherleni și în anotimpul călduros.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut