Grădina Botanică din Jibou intră în structura UBB

Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, prof. univ. dr. Daniel David, a precizat miercuri, la Jibou, că Grădina Botanică şi Centrul de Cercetări din localitate nu trec în subordinea universităţii clujene, ci intră în structura ei, pentru a dezvolta, împreună, zona de educaţie şi de cercetare, dar şi legătura cu societatea.

Centrul de Cercetări Biologice şi Grădina Botanică din Jibou au trecut recent, printr-o Hotărâre de Guvern, din coordonarea Ministerului Sănătăţii, în cea a UBB Cluj Napoca.

„În judeţul Sălaj, noi avem extensiile UBB în oraşul Zalău, acum vom avea o prezenţă a UBB-ului şi în Jibou. Chiar dacă pare pompos pentru unii, acesta este adevărul. Prin prezenţa universităţii aici, oraşul are un centru academic al Universităţii «Babeş-Bolyai». Eu sper să colaborăm împreună, fiindcă noi suntem aici pentru a dezvolta zona de educaţie, zona de cercetare, dar în acelaşi timp să gândim împreună cu autorităţile locale proiecte mari şi importante, pe fonduri europene, pe fonduri structurale, pe fonduri naţionale şi internaţionale. Depinde de noi cum ne definim problemele şi unde căutăm resursele. E clar că educaţia şi cercetarea sunt misiuni fundamentale, dar a treia misiune, de legătură cu societatea, este cel puţin la fel de importantă. Sper să fie un început bun. Cum îi spuneam domnului director Cosmin Sicora, nu intră în subordinea UBB-ului, intră în structura Universităţii «Babeş-Bolyai». Din acest moment, noi suntem toţi în UBB şi depinde de noi cum facem ca lucrurile să funcţioneze bine”, a declarat Daniel David în cadrul unei conferinţe de presă, la sediul Grădinii Botanice Jibou.

Potrivit acestuia, UBB va putea organiza, inclusiv din punct de vedere turistic, cea mai extinsă reţea de grădini botanice din ţară – în Cluj (Cluj-Napoca), Bistriţa-Năsăud (Arcalia) şi Sălaj (Jibou). În opinia sa, un rol important în buna colaborarea dintre cele două instituţii îl va avea şi administraţia locală din Jibou.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut