Gospodarii gherleni, în plină activitate

Pe zi ce trece tot mai mult se intensifică lucrările de sezon pe domeniul public. În municipiul Gherla personalul muncitor de la SC ADP SA a ieșit deja la muncile gospodărești de pe raza orașului.

Zilele trecute, echipe de lucru am văzut la intrarea în parcul mare, unde au fost întreținute zonele verzi. Totuși, față de alți ani, iarna a fost mai blândă, iar asta se vede la tot pasul. După ce, toamna trecută, la intrarea principală în parc, spre bucuria pietonilor, a fost realizat un aranjament floral mai deosebit (premieră la Gherla), în prezent au fost șterse urmele anotimpului friguros și a fost reîmprospătată toată zona. Totul arată ca nou, și asta datorită activității reușite a angajatelor societății gherlene conduse de directorul adjunct, peisagistul Florin Pop, care a întocmit un plan riguros pentru revigorarea tuturor zonelor verzi din oraș, inclusiv al splendidului parc inaugurat în anul 1864 și care se întinde  pe cca. 40 de hectare.

Tot zilele trecute, pe strada principală grădinarii au început să planteze panseluțele, o specie de flori care rezistă și la temperaturile mai mici. Vor continua acțiunea în Piața Libertății, mai exact în fața Catedralei Armenești, locul preferat al pensionarilor, dar și al copiilor însoțiți de părinți și bunici. Între timp, în vecinătatea Spitalului Municipal de pe strada Horea se muncește la toaletarea brazilor înalți, aceeași lucrare fiind efectuată și în spatele spitalului, pe strada Aurel Vlaicu. Este o activitate care asigură condiții mai bune deplasării pacienților prin fața unității spitalicești, dar și a pietonilor, ei fiind feriți astfel de căderea unor crengi uscate.

Municipiul Gherla a fost mereu etichetat ca un oraș frumos și bine îngrijit. În timp ce la Cluj-Napoca se betonează zonele verzi, în localitatea de pe Valea Someșului Mic este chiar invers, peste tot se plantează arbuști și flori. Programul „Casa Verde” prinde tot mai mult contur la Gherla și ăsta este un lucru bun din partea edililor.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut