Gorghiu: În şedinţa PNL nu s-a discutat scenariul scoaterii UDMR de la guvernare

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, că, în şedinţa de luni a PNL, „nu s-a discutat, nu s-a pus problema, nu s-a evaluat” scenariul scoaterii UDMR de la guvernare, menţionând că liberalii vor respecta protocolul coaliţiei aşa cum a fost negociat şi este prematură orice discuţie despre cum va arăta viitorul Guvern.

„În şedinţa cu preşedinţii PNL, care a durat mai bine de şase ore, în şedinţa de Birou Executiv, în şedinţa cu grupurile, nici măcar o secundă nu s-a pus problema, nu s-a discutat, nu s-a evaluat scenariul scoaterii UDMR de la guvernare. Nu s-a discutat acest scenariu. Orice discuţie politică despre rotativă, orice discuţie despre cum va arăta viitorul Guvern, în opinia mea, este prematură. Ce s-a discutat în cadrul şedinţei şi s-a comunicat public este următorul lucru: PNL va respecta protocolul aşa cum a fost el negociat”, a afirmat Gorghiu.

Ea a susţinut că, dacă atunci când se va face rotaţia guvernamentală se va ajunge la nivelul coaliţiei la concluzia că se pot face îmbunătăţiri, se va decide la acel moment.

„Dacă la momentul sfârşit de mai, atunci când se va face rotativa, rocada pe funcţia de premier şi celelalte poziţii prevăzute de protocol, liderii de coaliţie vor ajunge la concluzia că pot fi îmbunătăţiri care să adune consensul coaliţiei atunci ele vor fi făcute la momentul acela. Altfel, mi se pare complet nelalocul lui să tot vânturăm tema cine vine la ministerul ‘x’, cine vine la ministerul ‘y’, cine se mai doreşte”, a transmis Alina Gorghiu.

Ea a fost întrebată dacă liberalii vor continua colaborarea cu UDMR, în contextul în care PNL şi PSD ar dori să ia ministerele UDMR.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut