George Simion (AUR), la Cluj: Libertatea este un drept, vaccinarea este o alegere

Membri și simpatizanți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au protestat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, față de măsurile impuse de guvern pe perioada stării de alertă. La protestul organizat în fața Prefecturii a fost prezent și liderul formațiunii, George Simion, care le-a mulțumit participanților că „luptă pentru libertate”.

„Se spun multe minciuni în spațiul public, pentru a ne demoniza, pentru a ne pune într-un colț sau altul. Noi refuzăm să stăm la colț, când alții ar trebui puși la colț și după gratii. În această criză s-a furat mai mult, într-un an, în România, decât în zece (…). Nu suntem de acord ca pe seama românilor, ca pe seama generațiilor viitoare, guvernele succesive, vremelnice și trădătoare de țară să-și rotunjească conturile. Da, e o criză în România, e o criză în toată lumea, dar nu suntem de acord să ni se fure libertățile, drepturile, demnitatea și țara. (…) Mai avem încă dreptul de a pune la-ndoială o măsură sau alta, pentru că nu trăim în dictatură și pentru că refuzăm dictatura. Mai suntem oameni care gândim, mai suntem oameni care simțim și mai suntem oameni care iubim. Sunt, încă, mulți români care își iubesc familia, credința, patria și care nu sunt dispuși să renunțe la libertate, căci libertatea este sfântă și Dumnezeu este cu noi (…). Țara noastră și munții noștri aur poartă, dar peste tot, în toată țara și în fiecare localitate este multă durere, multă sărăcie, și ceea ce ne omoară este mai mult sărăcia, furăciunea, jaful și debandada și incompetența, decât acest virus. Sunt mulți oameni în pragul sărăciei, sunt mulți oameni rămași fără un viitor, sunt copii care cresc fără educație și cel mai mult ne doare că nu vedem ieșire din impas. Suntem oameni care nu putem sta deoparte când se întâmplă astfel de nelegiuiri, de asta am ieșit astăzi în stradă” – a spus liderul AUR, George Simion.

Potrivit acestuia, „libertatea este un drept, vaccinarea este o alegere”, iar AUR este de acord ca tuturor celor care-și doresc și se simt astfel protejați, să li se acorde dreptul la a se vaccina, dar să nu se impună această vaccinare, „cum se încearcă acum impunerea unui pașaport”.

„În ianuarie, președintele țării noastre a spus că România se opune unui pașaport internațional de vaccinare. Săptămâna aceasta, guvernul lui spune că România va solicita și va lucra la un pașaport pentru cei care s-au vaccinat. Se contrazic în minciuni, se contrazic în ce privește numărul de paturi din spitale disponibile pentru rudele noastre, cărora statul român nu este în stare să le asigure condiții decente în spitale, dimpotrivă, ia contractele cu dedicație pentru echipamente medicale, pentru măști, contracte mari cu firmele de casă ale așa-zișilor noștri conducători. Noi ieșim în stradă și protestăm și cerem dreptul nostru la liberă alegere. Nu ne poate condamna nimeni, în afară de Dumnezeu (…). Speranța României de mâine este încrederea, nu spaima. Refuzați spaima, refuzați frica, refuzați să vă temeți și așa vom fi cu adevărat liberi” – a îndemnat George Simion.

„De ce suntem noi aici, de ce ne-am adunat? Pentru că vrem să se oprească acest teatru prost și trist, care ne costă atât de mult. Ne costă vieți nevinovate, care ar fi putut fi salvate, ne costă educația și sănătatea copiilor noștri, ne costă economia – industria, serviciile românești, atâtea câte mai sunt. Vrem să se oprească acest teatru prost, care se numește starea de alertă. Starea de alertă care ne este impusă, care nu are nimic democratic în ea. Noi, aleșii voștri, care avem datoria să vă reprezentăm, cerem să se oprească acele măsuri abuzive care nu au nici o justificare medicală. Vrem ca masca să n-o mai purtăm în aer liber, unde nu are nici un rost. Vrem să respirăm aer liber și să ne bucurăm de soare în spațiul public. Dorim ca și copiii noștri să aibă parte de educație adevărată, reală, nu virtuală, care e un adevărat genocid asupra minții și asupra sufletului lor. Bineînțeles, dorim ca aceia care vor sau au nevoie de școala online să o poată face, dar cei care vrem să ne trimitem copiii la școală, să o și putem face. Acest simulacru de educație sacrifică copii pe altarul minciunii. Nu există nici o justificare pentru așa ceva. Vrem ca medicii noștri să aibă dreptul să trateze conform conștiinței și cunoștințelor lor, nu conform unor protocoale ridicate la rangul de dogme. Asta se întâmplă acum. Vrem să știm de ce mor morții noștri, care este motivul: protocol prost sau lipsa îngrijirii? Vrem libertate și susținere pentru industria românească, atâta câtă mai este. Ni se închid minele, ni se vând hidrocentralele, ni se închid termocentralele, spunându-ni-se că acea energie nu este verde. (…) Dorim libertate și dreptate pentru noi și pentru țara noastră”, a spus și deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa.

Participanții la protest au cerut: demisia guvernului Cîțu; demisia „experților” conduși de Arafat; oprirea „stării de alertă infinită”; deschiderea „reală” a școlilor; eliminarea măștii în aer liber; libertate de circulație la orice oră; libertate pentru HoReCa; raportare corectă a reacțiilor adverse și a deceselor după vaccinurile „sigure”; schimbarea tratamentului pentru covid; spitale „fără incendii și detenție”; decesul prin covid, confirmat prin autopsie; restricționarea adevăratelor focare (ex. mall-uri, hipermarket-uri, cozi la vaccin); stop vaccinării condiționate sau obligatorii.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum: „Vine valul și mori, doar de sărbători”; „Protocol: legat, sedat, ignorat, sac”; Covide et impera”; „Când furia e în toi voi dați ora 22”; „Câț mai răbdați?”; „Desertul este falimentul”; „Covidul divide”; „1921 – PCR, 2021 – PCR”; „Circ fără pâine”; „Libertate pentru HoReCa”; „Educația e distrusă, nația supusă”; „Voi împărțiți ciolanul, copiii pierd anul…”; „Meniul zilei; șomaj”; „Jos guwernul terorist” ș.a.

M. TRIPON

Protest-6 Protest-7 Protest-8 Protest-10 Protest-11 Protest-12 Protest-13 Protest-14 Protest-15 Protest-16 Protest-17 Protest-18 Protest-19 Protest-20 Protest-21 Protest-22 Protest-23 Protest-24 Protest-25 Protest-27
<
>

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut