George Simion a descins la Cluj să atragă atenția cu privire la situația actorului Petran

Liderul AUR, George Simion a venit vineri la Cluj-Napoca pentru a atrage atenția cu privire la situația lui Emanuel Petran, fost director al Teatrului de Păpuși Puck, aflat de 17 zile în greva foamei. Emanuel Petran a apelat la acest gest invocând „corupția din sistemul politic și cel judiciar din Cluj”.

Practic, la evaluarea finală a activității din mandatul 2016-2021 de director al Teatrului Puck, Petran a fost notat în așa fel încât să obțină sub nota 9 pentru a nu i se mai prelungi mandatul.

Din comisia de evaluare au făcut parte vicepreședintele Consiliului județean Cluj – Vakar Istvan, membru în conducerea UDMR Cluj, directorul Operei Maghiare din Cluj-Napoca, Szep Gyula, fost responsabil cu domeniul cultural în cadrul UDMR, și Florin Estefan, directorul Operei Române Cluj. Deși Estefan i-a acordat lui Petran nota 9,50, notele atribuite de ceilalți membri ai comisiei au dus la media 8,86. Dacă avea media 9, conducerea Consiliului Județean Cluj, coform legii, trebuia să-i prelungească mandatul lui Petran.

De mai bine de doi ani de zile, prin niște decizii contrare legislației, dosare făcute la comandă și hotărâri judiciare partinice, fără voia mea, am fost târât într-un univers kafkian, de care doar auzisem că ar fi posibil, dar nu credeam că ar putea să mi se întâmple mie.

Gestul pe care îl voi face și despre care voi vorbi mai jos nu se datorează faptului că nu mai sunt managerul Teatrului de Păpuși Puck. Nu m-am născut și nu voi muri manager. El se datorează turnurii aberante pe care  „întâmplările” pomenite mai sus au luat-o și  problemelor grave care au derivat din acestea”, a anunțat Petran când a decis să intre în greva foamei.

El protestează începând cu data de 3 mai și spune că va continua până când i se va face dreptate.

Întrucât cei responsabili au fost indiferenți până acum de situația lui Petran, liderul AUR a ținut să ajungă la Cluj-Napoca pentru a-l sprijini pe actor și a atrage, totodată, atenția cu privire la acuzațiile lansate de acesta.

Însoțit de actorul Emanuel Petran, deputatul AUR a mers la hotelul din cartierul clujean Bună Ziua, unde premierul Ciucă și ministrul Bode au participat la un eveniment organizat de Primăria Cluj-Napoca. Simion a intrat în incinta hotelului și a avut un schimb de replici cu Lucian Bode.

George Simion nu a fost lăsat de oamenii de pază să intre în sala de conferințe și a plecat apoi împreună cu Emanuel Petran la sediul AUR din Cluj-Napoca. 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut