Galerie foto. Primele vaccinuri corona administrate la Cluj

Dr. Violeta Briciu

Campania de vaccinare anti COVID-19 a debutat duminică la Cluj, fiind vizat personalul medical din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Vaccinarea a început la ora 10 iar primele persoane care au primit injecția au fost cinci persoane din conducerea unității medicale clujene. Este vorba de dr. Violeta Briciu, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase; dr. Vasile Morar, medic şef radiologie; dr. Mirela Flonta, medic şef Laborator analize medicale; dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie; dr. Diana Miclăuș, medic specialist ATI.

Inițial în lista cu primii cinci clujeni propuși pentru vaccinare a fost inclus și Ioan Mureşan, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Ulterior, prefectul Mircea Abrudean a anunțat că în locul managerului a fost inclus medicul specialist ATI Diana Miclăuș. „S-a considerat că e mai bine să fie un medic în locul managerului, deși va fi vaccinat și acesta, făcând parte din rândul personalului și având expunere”, a spus Abrudean.

Potrivit prefectului, primul clujean vaccinat împotriva COVID-19 a fost dr. Violeta Briciu- director medical.

„Astăzi este o zi istorică din punct de vedere medical în România, pentru că în această dimineață a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în toate cele 10 spitale de Boli Infecțioase din țară, aflate în prima linie. Acesta reprezintă un moment important în evoluția strategiei de combatere a pandemiei și primul pas către revenirea lucrurilor la o normalitate care a lipsit în ultimele luni ale acestui an.
Obținerea unui vaccin care poate fi administrat cu rezultate fundamentate științific, este în aceeași măsură o șansă și modalitatea de a ne arăta solidaritatea și încrederea față de cei din linia întâi. Vaccinarea este gratuită, sigură, voluntară și necondiționată”, a menționat Mircea Abrudean.

vaccin8 vaccin vaccin5 vaccin3 vaccin2 vaccin1 vacccin7
<
>
Dr. Violeta Briciu

Prima persoană din România care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Ea a primit prima doză de vaccin, duminică, la ora 9,00, în aplauzele cadrelor medicale de la Institutul Matei Balş din Capitală.

Campania de vaccinare anti-COVID demarează duminică, fiind vizat, în prima fază, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Acestea sunt:
* Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” Bucureşti
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi
* Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” Baia Mare
* Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut