Gala Fermierilor din Transilvania, găzduită de USAMV Cluj-Napoca

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, alături de președintele ANSVSA, Robert Chioveanu, precum și fermieri, reprezentanți ai autorităților din mai multe județe și ai unor mari companii din domeniul agricol, și nu numai, participă vineri, 17 septembrie, la Conferința Pria Agriculture & Gala Fermierilor din Transilvania.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în parteneriat cu PRIAevents și se desfășoară sub egida Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Agenda evenimentului propune teme diverse și de mare importanță pentru comunitatea fermierilor din Transilvania: Ce măsuri concrete ia statul pentru companiile din agricultură – ferme, procesatori și producători?; Cum putem beneficia de prevederile PAC 2021-2027? Ne concentrăm pe mediu și pe digitalizare?; Cum arată stadiul plății subvențiilor în acest moment?; Green deal și agricultura; Agricultura de precizie – folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile în procesul de producție agricolă; Agricultura bio. Se poate dezvolta și mai mult?; Ce provocări si ce oportunități sunt pentru agricultura în această perioadă?; Importanța produselor românești în strategia retailerilor. Ce trebuie să știe partenerii locali ai rețelelor comerciale pentru a avea cât mai multe produse prezente la raft? Cum pot avea o colaborare de lungă durată și fructuoasă?; Codul de bune practici agricole; Cercetarea și importanța acesteia pentru dezvoltarea agriculturii în România.

În partea a doua a galei va avea loc o festivitate de premiere, prin care vor fi recompensați tinerii fermieri, femeile din agricultură, excelența în acest domeniu, schimburile de bune practici, inovarea sau crearea locurilor de muncă.

”Dezbatem alături de fermieri, autorități si companii conexe și găsim cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare, dar descoperim și oportunitățile pe care le pot avea. Astfel, vom organiza cel mai important eveniment destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar și dezvoltării fermierilor din Transilvania în 2021. Decernarea premiilor este un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura românească”, precizează organizatorii.

Deschiderea oficială a galei va avea loc la ora 10:30, în Aula ”Mihai Șerban” din campusul USAMV. Ceremonia va fi deschisă de rectorul USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Cornel Cătoi.

Evenimentul va fi transmis online, pe paginile Facebook ale USAMV Cluj-Napoca și PRIAevents.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut