Gala de excelență „10 pentru Cluj”

Excelenţa în educaţie a fost premiată, ieri, în cadrul Galei „10 pentru Cluj”, care a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor “Dumitru Fărcaş” din Cluj-Napoca. Evenimentul recompensează, de 11 ani,  performanțele deosebite obținute de preșcolarii și elevii clujeni. Secţiunile avute în vedere au fost: Prichindeii Cetăţii, Elevul Anului 2019, Profesorul Anului 2019, Ambasador pentru Cluj, Social, Arte, Sport, Ştiinţe şi Inovaţie.

Printre cei premiaţi s-au numărat:

Prichindeii Cetății: Urian Irina Andreea, de la Grădinița „Licurici”; Lăscăian Elena-Maria, de la Grădinița „Lizuca”; Mureșan Carina-Maria, de la Grădinița „Lizuca”; Kiss Andrea Julia, de la Grădinița „Așchiuță”; Kiss Tibor Domokos, de la Grădinița „Așchiuță”; Szalma Dora Tamara, de la Grădinița „Așchiuță”; Kiss Izabela Renata, de la Grădinița „Așchiuță”; Gabos Kriszta-Andreea, de la Grădinița „Așchiuță”; Szalma Maja Petra, de la Grădinița „Așchiuță”; Karczag Ștefania, de la Grădinița „Așchiuță”; Kiss Robert-Csaba, de la Grădinița „Așchiuță”;  Tamas Istvan Attila, de la Grădinița „Așchiuță”; Marian Ianis Sebastian, de la Grădinița „Așchiuță”.

Elevul Anului 2019 este Coroian Vlad-Bogdan, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, iar Profesorul Anului 2019 este Cesa-Goje Petru-Dacian, de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă”.

Ambasadori pentru Cluj sunt: Caravaţeanu Radu Matei, de la Școala Gimnazială „Octavian Goga” (ciclul primar); Chelban Daria Alexia, de la Școala Gimnazială „Emil Isac” (ciclul gimnazial) şi Dragoș-Roman Cristiana, de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” (ciclul liceal).

“Pentru Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, investițiile în educație, în școli, sprijinul pentru elevi și părinți continuă să fie priorități-cheie.

Astfel, la Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în educație: infrastructură educațională, burse școlare, transport gratuit, echipamente educaționale moderne sau autobuze școlare pentru transportul elevilor”, a declarat primarul Emil Boc.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie