Furtuna a făcut ravagii la Cluj-Napoca

La Cluj-Napoca erau înregistrate, până la ora 22:55, peste 20 de solicitări pentru îndepărtarea arborilor căzuți, două solicitări pentru acoperișuri deteriorate și cinci apeluri referitoare la avarii privind afectarea rețelelor de alimentare cu energie electrică, în urma unei furtuni violente care a făcut prăpăd, în circa 15 minute.

În cele 15 minute cât a durat furtuna, centrul municipiului a fost inundat, la propriu.

Puțin după miezul nopții, ISU Cluj a anunțat că sunt 11 echipaje constituite din 30 de pompieri, cu utilaje și mijloace specifice, sprijinite de Serviciul Spații Verzi din cadrul Primăriei Cluj-Napoca și de asociația CERT Transilvania, care răspund unui număr de 80 de solicitări, înregistrate până atunci.

„În principiu, intervențiile s-au prioritizat în funcție de pericolul imediat reprezentat de aceste efecte. Astfel, s-a intervenit cu prioritate pentru îndepărtare arborilor din curtea Secției de Hematologie a Institutului Oncologic, având în vedere că aceștia blocau accesul ambulanțelor care ar fi fost posibil să sosească cu urgențe medicale” – a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, lt. col. Andrei Biriș.

Potrivit acestuia, cele mai afectate străzi din municipiul Cluj-Napoca sunt strada Unirii, Aleea Detunata și Aleea Băișoara.

Pe Aleea Băișoara a fost smuls acoperișul Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, două echipaje ale ISU Cluj intervenind pentru a desface acoperișul, care blochează în totalitate aleea.

Din fericire, nu au fost anunțate persoane rănite în urma furtunii.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut