Furt de cupru în valoare de 200.000 de euro. Banii au fost îngropați în pământ

Un bărbat a fost arestat, un altul a fost plasat în arest la domiciliu iar față de alți doi s-a dispus controlul judiciar după ce anchetatorii clujeni au stabilit că au furat cupru în valoare de 200.000 de euro. Banii obținuți din comercializarea metalului au fost ascunși într-un diplomat îngropat în pământ.

„În cursul zilei de astăzi, 8 septembrie a.c., în urma activității desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj, în colaborare cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de furt calificat, 4 bărbați bănuiți de sustragerea unei cantități de cupru, în valoare de aproximativ 200.000 de euro, au fost prezentați magistraților Judecătoriei Cluj-Napoca, în vederea dispunerii de măsuri preventive.

Astfel, în cauză au fost emise un mandat de arestare preventivă, un mandat de arestare la domiciliu și 2 măsuri de control judiciar.

De asemenea, astăzi 8 septembrie a.c., în cadrul activităților investigativ-operative, în comuna Vințu de Jos, județul Alba, polițiștii au descoperit și ridicat 460.000 de lei, bani care se aflau într-un diplomat ascuns sub pământ, proveniți din comercializarea cuprului.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca”, anunțat IPJ Cluj.

Polițiștii spun că metalul a fost furat din semiremorca unui camion care avea direcția Ploiești spre Germania, și se afla parcată pe raza județului Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut