Furnizorul de energie Enel își vinde afacerea din România

Grupul italian de utilităţi Enel a anunţat că îşi va vinde operaţiunile din România către grupul grec Public Power Corp (PPC) pentru 1,26 miliarde de euro.

Reprezentanţii companiei precizează că toate activităţile operaţionale ale Enel în România se desfăşoară şi vor continua să se desfăşoare în mod normal, „fără a afecta partenerii şi clienţii finali, care vor beneficia în continuare de toate serviciile şi produsele cu care sunt obişnuiţi”.
„Prin vânzarea tuturor activităţilor din România, continuăm planul de vânzare de active prezentat în urmă cu 3 luni în cadrul Planului Strategic 2023-2025 al Enel. Suntem mândri de rezultatele obţinute în România de la intrarea în ţară în 2005 şi apreciem munca susţinută şi devotamentul colegilor noştri, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanţi jucători integraţi în domeniul energiei în România. Suntem încrezători că un grup internaţional important precum PPC va continua această poveste de succes”, a declarat Francesco Starace, CEO şi
director general al Grupului Enel.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut