”Furia roja” dezlănțuită în Qatar | Spania a făcut măcel cu echipa din Costa Rica: 7-0!

Meciul dintre Spania și Costa Rica de la turneul final din Qatar a reprezentat o premieră, cele două selecționate nemaiîntâlnindu-se niciodată până miercuri într-un meci oficial. A fost însă măcel pe teren, spaniolii reușind scorul actualei ediții a mondialelor, un 7-0 (3-0) neverosimil, care face din ”Furia Roja” o pretendentă la câștigarea titlului suprem.

Echipele de start:

Spania: Unai Simon –Azpilicueta, Busquets, Laporte, Jordi Alba – Rodri, Pedri, Gavi – Asensio, Torres, Olmo

Costa Rica: Navas – Fuller, Duarte, Calvo – Borges, Oviedo, Bennette, Campbell, Martinez, Tejeda – Contreras

Spania începe în forță și are prima ocazie în min.4, dar Dani Olmo, servit excelent de Gavi, șutează puțin pe lângă poarta lui Navas. Asediul la poarta costaricanilor continuă, iar Asensio, în min.7, ratează și el de puțin ținta. Golul spaniolilor vine absolut firesc în min.10, prin reușita lui Dani Olmo care trimite un lob perfect în poarta adversarilor. Peste alte 10 minute, se face 2-0! Jordi Alba centrează perfect în careu, iar Asensio îndeplinește o simplă formalitate. În min.30, Jordi Alba este faultat în suprafața de pedeapsă, iar penalty-ul este transformat cu siguranță de Ferran Tores, iar scorul devenea 3-0!

Repriza a doua a debutat la fel ca prima, cu un asediu al spaniolilor la poarta lui Navas, iar Asensio ratează ”dubla” în min.48, când șutul său din poziție excelentă a trecut puțin peste transversala porții. Scorul ia proporții îngrijorătoare pentru fotbaliștii din Costa Rica în minutul 54, când Ferran Tores schimbă tabela la 4-0 pentru Spania, cu un șut în colțul din stânga, fără speranțe pentru portarul Navas! Alvaro Morata, în min.63, a trimis la câțiva centimetri de poarta adversă, dar Gavi nu mai ratează ținta în min.74, care a înscris din voleu cu ajutorul barei, după un assist de excepție a lui Alvaro Morata. 5-0 pentru Spania cu un sfert de oră înainte de final! ”Furia Roja” are o posesie a mingii absolut zdrobitoare: 83-17! Evoluția de senzație a echipei antrenate de Luis Enrique este încununată cu un nou gol în min.90, după reușita lui Carlos Soler, după un șut plasat din interiorul careului. Nu s-a terminat însă aici, Alvaro Morata ducând scorul la un neverosimil 7-0, în al treilea minut al prelungirilor, după o torpilă trimisă din marginea careului de 16 m!

După primele meciuri ale grupei, Spania și Japonia își împart primele două locuri în clasament, cu câte trei puncte, în timp de Germania și Costa Rica nu au niciun punct. Spania și Germania se vor întâlni duminică în partida-șoc a grupei, în timp ce în cealaltă dispută se vor duela Japonia și Costa Rica.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut