Funeraliile episcopului Florentin Chrihălmeanu, transmise în direct de TVR

Funeraliile episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, vor fi transmise în direct de TVR. Slujba de înmormântare va fi oficiată sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 12:00, pe esplanada din fața Catedralei din Piața Timotei Cipariu.

„La rugămintea Departamentului pentru Imagine și Relații cu Mass-Media din cadrul Episcopiei de Cluj-Gherla, Studioul teritorial de Televiziune TVR Cluj a anunțat că va asigura transmisia în direct a înmormântării Preasfinției Sale, pe posturile TVR Cluj și TVR 3. Totodată, la ora de început a transmisiei (12:00), va fi generat un link pe care îl vom pune la dispoziția tuturor celor care vor dori să o preia, în mod gratuit, pe propriul canal (din mass-media), sau să urmărească slujba și pe internet”. Linkul va fi distribuit pe paginile de Facebook ale Eparhiei de Cluj-Gherla și Catedralei „Schimbarea la Față” – au anunțat reprezentanții Episcopiei Greco-Catolice.

Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu va fi condus sâmbătă pe ultimul drum și așezat, „în așteptarea Învierii”, în Catedrala în construcție din Piața Cipariu, pe care a dedicat-o Martirilor și Mărturisitorilor Secolului al XX-lea.

„Ne rugăm ca sufletul său să intre senin pe Porțile Împărăției Cerești, în lumina și bucuria prezenței nemijlocite a lui Dumnezeu, pe care L-a slujit cu credință aici pe pământ. Veșnica sa pomenire, odihnească în pace cu drepții și sfinții!” – au transmis reprezentanții Episcopiei.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut