Front comun pentru agricultura Moldovei și României în lupta cu importurile masive de cereale din Ucraina

Eurodeputatul român Daniel Buda(PPE, PNL), membru al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din legislativul european a avut o întâlnire, la Bruxelles, cu ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vladimir Bolea și cu ambasadorul Republicii Moldova pe lângă UE, Daniela Morari, întrevederea în cadrul căreia s-au purtat discuții privind necesitatea unei colaborări strânse între sectoarele agricole din România și Moldova. Eurodeputatul român a ținut în acest context să catalogheze dialogul ca fiind un pas important către stabilitatea unor relații bilaterale mai puternice între România, Moldova și întreaga Uniune Europeană.

„Întâlnirea a fost dedicată dezbaterii și provocărilor pe care criza exporturilor cerealelor din Ucraina le aduce în prim plan. Cu toții suntem conștienți de provocările majore pe care le implică această situație. Cantitățile imense de cereale exportate din Ucraina afectează grav fermierii noștri și stabilitatea sectorului agricol din regiune. Această presiune amenință nu numai prosperitatea fermierilor noștri, ci și securitatea alimentară a țărilor noastre. Am avut discuții constructive despre modalitățile în care putem gestiona această criză și a venit momentul să luăm măsuri ferme pentru a sprijini fermierii noștri”, a spus Daniel Buda.

Europarlamentarul a transmis pe această cale sprijinul pentru fermierii moldoveni, arătându-se convins de faptul că se pot dezvolta soluții comune pentru a depăși această criză și pentru a promova dezvoltarea durabilă a sectorului agricol în ambele țări.

„În acest context, am exprimat sprijinul nostru pentru fermierii din Moldova și am subliniat necesitatea unei colaborări strânse între sectoarele agricole din România și Moldova. Suntem convinși că putem dezvolta sinergii și soluții comune pentru a depăși această criză și pentru a promova dezvoltarea durabilă a sectorului agricol în ambele țări, în vremuri marcate de provocări din toate direcțiile. Văd această întâlnire ca pe un pas important către stabilitatea unor relații bilaterale mai puternice între România, Moldova și întreaga Uniune Europeană. Criza cerealelor ne-a adus împreună într-un moment dificil, dar suntem hotărâți să lucram împreună pentru a depăși această provocare și pentru a construi un viitor mai sigur pentru sectorul agricol și pentru relațiile noastre bilaterale”, a afirmat eurodeputatul român.

C. PURIȘ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut