FRF a aprobat regulamentul pentru barajul de promovare în Liga 3

Cele 21 de campioane județene și cea din București vor fi repartizate în șapte regiuni a câte șase echipe fiecare, regiuni deja cunoscute.

Necunoscuta sunt cele trei jocuri per regiune, acestea urmând a fi decise prin tragere la sorţi, în luna februarie 2023, de către Departamentul Competiţii al FRF.

Prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse.

Meciurile rezultate sunt programate să aibă loc în data de 17 iunie 2023, ora 18:00, turul, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30, returul.

AJF-urile și AMFB-ul sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2023, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) al acestora eliberat de Ministerul Sportului.

La baraj au dreptul să participe doar prima clasată la finalul campionatului Ligii a 4–a din fiecare județ sau din București.

În situația în care echipa campioană nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj, deoarece nu deține personalitate juridică și/sau CIS, jocurile de baraj în care era repartizată nu se vor disputa, adversara, dacă îndeplineşte condițiile de participare, urmând să fie declarată câștigătoare.

FRF permite și modificarea formei și/sau structurii juridice campioanei județene, respectiv a Bucureștiului care va participa la baraj, însă aceasta trebuie să trimită o cerere pentru aprobare către AJF/AMFB în perioada 1-11 iunie 2022.

Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorţi în luna februarie, ziua nefiind încă anunțată de către FRF.

Cele șapte regiuni pe baza cărora se face tragerea la sorți pentru stabilirea viitoarelor baraje de promovare în Liga 3:

Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava, Vaslui;
Regiunea 2, Nord-Vest: 
Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj;
Regiunea 3, Centru: 
Alba, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, Sibiu;
Regiunea 4, Vest: 
Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, Mehedinți;
Regiunea 5, Sud-Vest: 
Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Dâmbovița;
Regiunea 6, Sud: 
Călărași, Giurgiu, Ialomița, București, Ilfov, Prahova;
Regiunea 7, Sud-Est: 
Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut