Frăția pichetează Prefectura

Confederația națională sindicală Frăția a anunțat pentru săptămâna viitoare o serie de proteste în întreaga țară, care vizează pichetarea Prefecturilor, inclusiv în Cluj-Napoca.

Sloganurile protestelor de vineri sunt ”Creșterea salariilor, impozitarea profiturilor” și ”Această criză este determinată de profiturile excesive, nu se de salarii”, iar revendicările sindicaliștilor vizează creșteri salariale pentru a face față costurilor vieții, plăți destinate persoanelor care fac eforturi șă își plătească facturile la energie, plafonarea costului facturilor la energie și o taxă pe profiturile suplimentare ale companiilor energetice și speculei pe seama crizei, măsuri pentru protejarea veniturilor și a locurilor de muncă, precum și modificarea legii dialoguluii social, astfel ca sindicatele să participe de drept la orice negociere privind conceperea și punerea în aplicare a măsurilor anticriză.

”Protestele vizează inclusiv neaplicarea în totalitate a prevederilor Legii 153 privind salarizarea personalului bugetar. Datoria Guvernului este să identifice metodele de protejare a veniturilor populației și să aibe o atitudine îndreptată către oameni, în sprijinul lor, prin măsuri concrete care să le ușureze traiul pe perioada critică ce va urma. Spre exemplu, Germania și Anglia au anunțat deja că vor susține facturile la energiei ale populației, în luna decembrie. Și alte state europene implementează măsuri care să vină în ajutorul populației. La noi nu se vede altceva decât o mare bâlbâială, nemeni neștiind ce să facă privind prețurile la energie care urcă în continuare. Facturile la energie electrică nu vin, probabil pentru că unii furnizori nu știu cum să le calculeze, tot din cauza bâlbâielii guvernului. Când vor veni, vom avea niște facturi astronomice, probabil cumulate pe mai multe luni. De asemenea, în urma creșterii prețurilor, unele fabrici sau IMM-uri, dependente de gaz și electricitate, nu își vor mai putea suporta cheltuielile de producție și își vor închide porțile, ceea ce va duce la o creștere a șomajului.”, a declarat pentru Făclia Cluj Ovidiu Bota, liderul CNSL Frăția Cluj.

Pichetarea Prefecturii Cluj este anunțată pentru joi, 27 octombrie, de la ora 12, la manifgestare urmând să participe, timp de două ore, în jur de 500 de sindicaliști din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bihor, din Sănătate, Învățământ și industria gazului.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut