Frăția a pichetat amabil Prefectura Cluj

Câteva sute de sindicaliști de la CNSLR Frăția au pichet joi Prefectura Cluj, în cadrul unei acțiuni de protest anunțate încă de săptămâna trecută, prin care se solicită mai multe măsuri privind îmbunătățirea condițiilor de trai.

”Ne-am adunat în jur de 350 de oameni, din Cluj, Sălaj, Bistrița, Maramureș, Bihor și Satu-Mare, am reprezentat mai multe categoprii profesionale – industria lemnului, gaz, învățământ, Petrom, chiar și reprezentanți din penitrenciare – și am citit public revendicările. În principal s-a cerut aplicarea Legii 153 privind salarizarea bugetarilor, găsirea de soluții pentru consumatorii de gaz și electricitate, susținerea operatorilor economici dependenți de energie și impozitarea suplimentară a băieților șmecheri din sectorul energetic. Am fost primiți de doamna prefect Munteanu, unde am lăsat un memoriu, care va trimis Guvernului. Doamna prefect a fost foarte deschisă la doleanțele noastre, care, de fapt, se referă la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru toți cetățenii țării.”, a declarat pentru Făclia Cluj Ovidiu Bota (foto centru), liderul CNSL Frăția Cluj.

Irina Munteanu, prefectul județului Cluj, a transmis că pichetarea s-a derulat fără incidente, și a apreciat că la protest au participat circa 150 de persoane. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții sindicatelor a fost înregistrat un ”Plan în șapte puncte’’, care va fi transmis Guvernului.

CNSLR – Frăția ne-a pus la dispoziție planul revendicărilor sindicale, iar cele șapte puncte vizează creșteri salariale pentru a face față costului vieții, compensații pentru persoanele care au dificultăți în a-și plăti facturile la energie pentru a-și asigura condiții decente de trai, măsuri pentru protejarea veniturilor și locurilor de muncă, plafonarea tarifelor la energie și gaze și impozitarea suplimentară a companiilor din acest sector, reformarea funcționării pieței energetice din Uniunea Europeană, precum și deschiderea unui dialog real cu sindicatele pentru măsuri anticriză și creșterea imediată a pensiilor.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut