Franța – Argentina, sau Mbappe contra lui Messi, în marea finală a Mondialului

Selecţionata Franţei, campioana mondială en titre, s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Marocului cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, în a doua semifinală a turneului.

”Les Bleus” s-au impus prin golurile marcate de Theo Hernandez (5), Randal Kolo Muani (79) în faţa revelaţiei acestei ediţii şi se vor bate duminică pentru al treilea titlu mondial, după cele din 1998 şi 2018.

Franţa a marcat la prima sa acţiune de poartă (5), când Theo Hernandez a reluat acrobatic în plasă după o minge respinsă de Dari la şutul lui Mbappe.

Marocanii au încheiat prima repriză pe val, trecând pe lângă egalare: la o fază prelungită de atac, fundaşul El-Yamiq (44) a trimis spectaculos în bară din foarfecă.

Franţa a închis conturile în min. 79, când Randal Kolo Muani a marcat la prima atingere după intrarea pe gazon, împingând mingea în plasă după şutul lui Mbappe deviat de Ezzalzouli.

Franţa este prima echipă care joacă două finale consecutive de Cupă Mondială de la Brazilia în 2002. Doar Italia (1934 şi 1938) şi Brazilia (1958 şi 1962) au reuşit să cucerească două trofee consecutive.

Franţa va juca duminică împotriva Argentinei pentru titlul mondial, în timp ce Croaţia va înfrunta Marocul sâmbătă în finala mică. Ambele partide vor începe la ora 17.00.

Un mort şi sute de arestări în Franţa și în Belgia după victoria în faţa Marocului

Un adolescent în vârstă de 14 a fost ucis miercuri seară la Montpellier, în timpul celebrării victoriei Franţei în faţa Marocului (2-0), în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, care a dat naştere la incidente în unele oraşe franceze, unde s-au efectuat aproximativ 250 de arestări.

Prefectura departamentului Herault a explicat într-un comunicat că băiatul decedat fusese lovit de o maşină şi, deşi a fost transportat de urgenţă la spital, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viaţa. Vehiculul incriminat a fost localizat în apropierea locului tragediei, iar şoferul acestuia, care nu s-a predat, este căutat de oamenii legii.

Au mai avut loc şi alte incidente mai puţin grave, în diferite oraşe. La Paris, unde oamenii legii au dislocat 2.200 de poliţişti şi jandarmi (5.000 în toată regiunea), aproximativ 25.000 de oameni s-au adunat în zona Champs-Elysees. Și au fost efectuate 145 de arestări, inclusiv un grup de aproximativ 40 de persoane de extremă-dreapta, care au fost identificate în districtul 17 cu diverse arme albe, care sugerau că intenţia lor era de a provoca violenţe. În restul ţării au fost înregistrate încă o sută de arestări.

Incidente au fost semnalate și la Bruxelles, unde au fost arestate circa 100 de persoane în urma ciocnirilor care au avut loc după ce echipa Marocului a fost învinsă de Franţa.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut