FOTO | U-BT Cluj revine în lupta pentru un nou titlu, după o primă victorie cu CSM Oradea

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a învins-o pe CSM CSU Oradea cu scorul de 80-70 (26-28, 17-15, 18-8, 19-19), sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în meciul al treilea al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin, în fața a 9.500 de spectatori.


Campioana a obţinut astfel primul succes din finală, după ce a pierdut primele două partide, jucate la Oradea, cu 73-79 şi 83-93. Clujenii au făcut diferenţa în sfertul al treilea, adjudecat cu 18-8.

Brazilianul Leonardo Simoes Meindl a fost MVP-ul lui ”U”, cu 20 de puncte şi 5 recuperări. Patrick Neal Richard a contribuit cu 11 puncte, 6 recuperări şi 6 pase decisive, iar Jalen Leonard Jones a adăugat 11 p, 3 rec.

De la vizitatori s-au remarcat Erick Bernard Neal, 20 p, 4 rec, 6 pd, Donatas Tarolis 11 p, 4 rec, şi Joshua Lamont Bostic, 11 p.

Silvășan: ”Mă bucur că am spart gheața”

”Sunt foarte fericit pentru această victorie. Mental era un meci extrem de greu după cele două înfrângeri de la Oradea. Am intrat hotărâți și motivați să ne apărăm terenul propriu. Le-am spus băieților înaintea meciului de astăzi că va urma cel mai important meci al sezonului. L-am tratat ca atare. Acum le-am spus băieților că meciul de luni va fi cel mai important meci al sezonului. Trebuie să-l tratăm ca atare. Mă bucur că am spart gheața în această finală. Mă bucur că am luptat chiar dacă ei au stat mare parte din timp lângă noi. Am avut mentalitatea corectă, chiar dacă am comis multe greșeli (libere ratate, turnoveruri și greșeli pe care nu trebuia să le facem). Cu toate acestea, ne-am luptat la fiecare posesie pentru a câștiga. Cam asta a fost mentalitatea, e o finală. Acum toate gândurile ni se îndreaptă spre meciul de luni. Sper să ne recuperăm fizic”, a declarat, la finalul partidei, Mihai Silvășan, antrenorul celor de la U-BT Cluj.

Finala se joacă după sistemul cel mai bun din şapte partide, iar următoarea va avea loc tot la Cluj-Napoca, în data de 22 mai.

În finala mică, BC CSU Sibiu şi CS Rapid Bucureşti sunt la egalitate la general, 2-2, după ce echipa de pe Cibin s-a impus sâmbătă cu 73-71 (22-21, 19-21, 17-17, 15-12) în Sala Transilvania.

Cu 100 de secunde înainte de final, Rapid conducea cu 70-68, dar gazdele au reuşit să încline balanţa şi să câştige cu 73-71.

Finala mică se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide, medaliile de bronz urmând să se acorde în data de 23 mai, când va avea loc meciul decisiv, în Sala Rapid.

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut