Foto si Video | Polițiștii clujeni au scos drona pentru a-i prinde pe șoferii care fac depășiri ilegale

Șoferii care au circulat vineri pe DN 1 E 60 și pe DN 1 C au fost monitorizați cu drona pentru a se vedea în ce măsură respectă regulile de circulație, în special la capitolul depășire. În urma acțiunii au fost reținute nouă permise de conducere. Acțiunea, derulată de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj alături de cei ai Birourilor Rutiere Cluj-Napoca, Turda și ai Compartimentului Rutier Huedin, a avut loc în sistem cascadă, în intervalele orare 10.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00.

Scopul principal urmărit de polițiști a fost acela de a identifica conducătorii auto care încalcă prevederile legale referitoare la depășire sau la regimul de viteză.

În acest sens, pentru a identifica mai ușor conducătorii auto care depășesc neregulamentar, polițiștii au acționat cu sistem de tip dronă.

Astfel că au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care 8 fiind cazuri de depășire neregulamentară depistate cu drona. Totodată, 34 de conducători auto au fost surprinși cu ajutorul aparatelor radar în timp ce rulau cu autoturismul cu viteze mai mari decât limita legală stabilită pe acel sector de drum, aceștia fiind sancționați contravențional, iar pentru unul dintre ei a fost dispusă ca măsură complementară, reținerea permisului de conducere.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut