FOTO | Majoretele din Cluj – rezultate de excepție la Campionatul European din Croația

Localitatea Zadar din Croaţia a găzduit, în perioada 23-25 septembrie, întrecerile Campionatului european de majorete,  competiţie la care au participat peste 200 de echipe de pe întregul continent. Sportivele din Cluj au avut o evoluție de excepție.

Majoretele de la Best Junior Cluj – opt medalii, din care două de aur

Echipele de Majorete Best Junior, precadete și cadete, pregătite de antrenoarea Andreea Alina Mateuț au obținut într-un format nou rezultate deosebite la Campionatul European de Majorete. Deși o parte dintre sportive practică acest sport de doar câteva luni, ele au fost foarte ambițioase și perseverente în această vară renunțând la multe distracții, iar sacrificiul acestora s-a văzut la Europene, unde au obținut nu mai puțin de 8 medalii: 2 de aur, 5 de argint, 1 de bronz.

Astfel, echipa de precadete a obținut medalia de argint și titlul de vice campioană europeană la Showdance, în timp ce echipa de cadete a obținut medalia de bronz la aceeași disciplină.

Sportiva Dalia Lonca a obținut medalia de argint la proba de solo precadete Showdance, Varga Sofia și Budisan Antonia au obținut medalia de aur la proba de duo precadete Showdance, în timp ce Dalia Lonca, Varga Sofia și Budisan Antonia au obținut medalia de argint la proba de trio precadete Showdance.

La majorete 1, Sara Papuc a obținut medalia de argint la proba de solo cadete Showdance. Varga Ema și Nicoara Karina au obținut medalia de argint la proba de duo cadete Showdance, iar Daria Câmpeanu, Varga Ema și Nicoară Karina au obținut medalia de aur la proba de trio cadete Showdance.

Reușitele fetelor au venit și datorită muncii depuse, dar și în urma susținerii venite din partea părinților și, nu în ultimul rand, a partenerilor clubului.

”Suntem la a doua participare la un Campionat European, dar acum am reușit să facem o performanță deosebită. Copiii au avut o experiență extraordinară, clubul este acum, practic, obligat să obțină rezultate și mai bune în viitor, de două ori pe săptămână. Avem în jur de 60 de majorete care își desfășoară activitatea la club”, a declarat, pentru ziarul Făclia, președintele Best Junior Cluj, Fetean Gheorghe.

Salbă de medalii și pentru majoretele de la „Queens Dancing” din Gherla

Majoretele echipei „Queens Dancing”, care funcționează în casdrul Asociaţiei sportive „Invictus” din  municipiul Gherla, au repurtat și ele un succes remarcabil la Europenele din Croația, întorcându-se acasă cu trei titluri de campioni europeni.

Elevele antrenoarei Andreea Sabo au obţinut următoarele rezultate: loc.1 Duo Tradiţional Senioare: Sabo Melyssa – Sabo Carla, loc 1: Duo Tradiţional Junioare: Riana Vig –Petean Delia, loc 1: echipa precadete, loc 3: Solo Tradiţional Junioare: Muza Denisa Miruna, loc 3: echipa de junioare, loc 4: echipa de cadete, loc 4: echipa de senioare şi un loc 5: Solo Tradiţional Senioare: Morariu Narcisa Delia.

În prezent fetele antrenoarei Andreea Sabo se pregătesc pentru tradiţionalul spectacol de sfârşit de an, organizat cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou.

Szekely Csaba

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut