FOTO | Gânduri pentru mama

Sub acest generic au pregătit programul cultural–artistic dedicat mamelor elevii Școlii Gimnaziale ,, Ștefan Pascu’’ din Apahida, desfășurat, ieri, în sala de spectacole a Casei de Cultură din localitate.

La ora 12.00. lăcașul de cultură nu mai avea locuri libere, iar bucuria copiilor și a părinților era acoperită de emoția generată de sărbătoarea dedicată mamelor care au dat viață și au crescut aceste vlăstare ce dovedesc că știu să-și respecte ființa ce la poartă permanent grija zilnică și le îndrumă cu atenție și abilitate pașii în viață, atât cât le duc puterile.

Mama, un cuvânt de aleasă profunzime, pe care-l pronunțăm cu vocea, cu ochii, cu zâmbetul bucuriei, cu sufletul nostru care se naște și își primește căldura din acest inegalabil cuvânt pe care l-am pronunțat fiecare, pentru prima oară în viață, și suferim când nu mai avem cui îl spune.

Spectacolul ,,Gânduri pentru mama’’ a fost prezentat de micuța elevă Oana Popa, din clasa a V-a B, care a rugat publicul să facă un popas al bucuriei în Ziua mamelor și a tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente în sală. Goethe spunea că  ,,Femeia este un taler de argint pe care noi punem mere de aur’’, iar activitatea scenică pregătită s-a dorit a fi un mare semn al prețuirii pentru cea mai importantă ființă din viața noastră, Mama.

Debutul spectacolului a marcat aceste sentimente inconfundabile, prin vocea elevilor Sara Costea și Rareș Varga, care au interpretat, în engleză, ,,Another Love”. Tot în engleză au adus pe scenă elevele de clasa a V -a , Petruța Moldovan și Ariana Marton piesa muzicală ,,Yes to heaven”.

Luis Vișan, elevul din Sânnicoara, a surprins sala cu micuțul său instrument muzical, mandolina. Apoi, abila și micuța prezentatoare nu a ezitat să sublinieze faptul că femeia este un diamant pe pământ care știe să strălucească  în orice moment, de aceea le-a dorit și colegelor ei, Alexandra Neamțiu, Giulia Handrea și Carla Lung, să …strălucească, cu muzica lor, în ochii și preferințele auditoriului.

Emoții și aplauze a generat interpreta Sara Costea cu a sa frumoasă melodie ,,Mulțumesc iubită mamă”, moment completat cu o poezie dedicată mamelor de Oana Popa, iar piesa muzicală ,,Snap”, prezentată de eleva Bianca Murgoi, a încheiat registrul muzical al programului.

Lăudabilă a fost și strădania elevilor din clasa a V–a B, care au pregătit o bogată și cuprinzătoare scenetă prin care au evidențiat cât de importante sunt sfaturile mamelor, și de ce acestea trebuie ascultate și respectate mereu.

 

Inspiratul și plăcutul spectacol dedicat mamelor, și nu numai lor, s-a încheiat cu joc tradițional românesc adus în fața publicului de juniorii Ansamblului artistic ,,Someșul” Apahida, care au împodobit pur și simplu scena cu a lor costumație de odinioară care se mai găsește și astăzi în lăzile de zestre ale bunicilor.

Înainte de a se trage cortina, primarul comunei, dl. Grigore Fati, a transmis mulțumiri tinerilor artiști ai Scolii gimnaziale, a felicitat și a transmis cele mai frumoase gânduri mamelor, bunicelor și fiicelor comunei și a oferit câte o garoafă tuturor participantelor la programul dedicat celor mai iubite ființe ce dau viață omenirii.

Dumitru Vatau

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut