FOTO | CFR se impune categoric în Derby de Cluj, după un meci cu trei penalty-uri comise de ”Șepcile roșii”!

Campioana României, CFR Cluj, a câștigat de o manieră categorică derby-ul orașului împotriva celor de la U Cluj, după o primă repriză fără cusur, în care au înscris de trei ori în poarta ”alb-negrilor”! Două dintre reușitele feroviarilor au reușite în urma a două lovituri de la 11 m, transformate de Janga și Manea. A treia reușită a meciului a fost una de manual a celor de la CFR, încheiată cu o reluare cu călcâiul în poartă a lui Krasniqi. Repriza secundă nu a mai fost atât de spectaculoasă, echipa din Gruia securizând bine spațiul din fața porții lui Scuffet. La rândul lor, cei de la Universitatea au suferit în fața porții, acolo unde Thiam și Stoica au fost anihilați de Burcă și Yuri, în timp ce la mijlocul terenului Muhau și Boateng au destrămat aproape fiecare tentativă de atac a elevilor lui Ioan Ovidiu Sabău. CFR putea majora scorul în minutul 81, dar excelentul Krasniqi n-a putut înscrie după al treilea henț în careu comis de fundașii Universității!. Bîrligea n-a ratat însă în prelungirile partidei, când a dus scorul la un neverosimil 4-0 la startul meciului.

CFR a început meciul în formula standard, în timp ce de la U lipsesc Nistor, accidentat, Chipciu și Ze Gomes, fără drept de joc în derby-ul Clujului.

Echipele de start:

CFR: Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Camora – Deac, Muhar, Boateng, Krasniqi – Janga, Petrila

U: Gorcea – Pițian, Miron, Ispas – Martic, Remacle, Bic, Pires, Oancea – Thiam, Stoica

Campioana României a avut lovitura de începere a partidei. Începutul meciului este dominat doar de atmosfera din tribunele pline ale stadionului din Gruia, cele două echipe începând destul de precaut marele derby. Primul corner al partidei este executat de Deac, în min.9, dar se fluieră fault în atac comis asupra lui Ispas. Muhar șutează de la distanță, în min.11, dar mingea este deviată în corner. Janga are prima ocazie importantă a meciului, acesta reluând în plasa laterală a porții, din lovitura de colț executată de Petrila. Burcă greșește flagrant la mijlocul terenului, în min.18, Bic se lansează spre poarta lui Scuffet, dar șutul mijlocașului de la U este dezamăgitor. La faza imediat următoare, Petrila șutează din marginea careului, iar Gorcea respinge cu un reflex excelent în corner!

PENALTY pentru CFR, în min.24, după un henț în careu comis de Ispas! GOOOOOOOOL CFR! JANGA înscrie din lovitura de la 11m, în min.25, trimițând pe centrul porții după ce Gorcea s-a aruncat înspre bara din stânga! 1-0!

GOOOOOOOOL CFR! Fază extraordinară creată de Deac și Manea pe partea dreaptă, centrare ideală a ultimului pentru KRASNIQI, care reia spectaculos cu călcâiul în poarta lui Gorcea! 2-0! Burcă reia cu capul din centrul careului, în min.35, dar Gorcea reține cu siguranță! Ocazie și pentru U, în min.37, Pițian reia cu capul pe spate, dar Scuffet prinde de sub transversală. VAR verifică un nou henț în careul Universității, după ce mingea l-a lovit în braț pe Miron, în min.39! Arbitrul Bîrsan merge să verifice și el faza!  PENALTY ! Centralul partidei indică punctul cu var! GOOOOOOOOL CFR! MANEA execută imparabil în vinclul porții, în min.42. Nicio șansă pentru Gorcea! 3-0! Martic vede ”galben” pentru proteste, în min.45. Repriza se va prelungi cu cel puțin 5 minute. Pauză în Gruia!

Ioan Ovidiu Sabău face două modificări în echipa sa în startul reprizei secunde: intră Fulop și Goranov, au fost lăsați la cabine Bic și Oancea. Ocazie uriașă de gol pentru U, în min.50, dar Goranov nu reușește să-l învingă pe Scuffet, care are o intervenție salvatoare și trimite în corner! Replica CFR-ului vine prin Krasniqi, în min.53, care trimite o bombă din colțul careului, dar mingea trece la o palmă peste transversala porții! Ocazie uriașă pentru CFR, în min.56: Manea centrează în marginea careului mic, Gorcea respinge în față, iar Muhar trimite incredibil peste poarta goală.

Intră și Filip, la U Cluj, în min.56, înlocuindu-l pe Remacle. Boateng șutează spre poartă, în min.57, dar Romario Pires îl blochează trimițând balonul în corner. Pires nu mai poate continua meciul, și este înlocuit de Tescan, în min.59. A fost a patra modificare în echipa Universității după o oră de joc. Șut-bombă trimis de Ispas de la mare distanță, în min.66, dar Scuffet respinge spectaculos peste bară! Reluare puternică a lui Petrila, în min.70, dar mingea îl doboară pe Miron, și este doar corner. Dublă schimbare și la CFR, în min.76: intră Cvek și Bîrligea, în locul lui Muhar și Petrila. O nouă verificare VAR pentru un hent în careul lui U Cluj comis de Pițian, în min.79! PENALTY acordat de Marcel Bîrsan după vizionarea fazei! Gorcea respinge în corner din penalty-ul executat de Krasniqi, în min.81!

Ultima schimbare la U Cluj, în min.83: a ieșit Ianis Stoica, și a intrat tânărul de doar 14 ani Bota! Min.85: intră Yeboah și Braun la CFR Cluj, înlocuindu-i pe Janga și pe Manea. Intră și veteranul Hoban, în min.90, în locul lui Krasniqi. Bărligea șutează periculos, în min.90+1, dar Gorcea reține cu siguranță. GOOOOOOOOL CFR! BÎRLIGEA înscrie spectaculos în poarta lui Gorcea, după o centrare perfectă a lui Braun, în min.90+4! 4-0! Final în Derby de Cluj!

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut