FOTO | CFR Cluj pierde lamentabil acasă și cu echipa lui Gheorghe Hagi

CFR Cluj a pierdut, duminică seara, partida cu Farul Constanța de pe teren propriu, scor 1-3, din etapa a șaptea a Superligii, și înregistrează al doilea eșec consecutiv acasă. Cifra ”9” este una nefastă pentru campioana României: locul 9 în clasament, 9 goluri reușite și 9 goluri încasate!

Dan Petrescu, suspendat și pentru acest meci, s-a ținut de cuvânt și a făcut schimbări majore în echipa sa pentru meciul cu echipa lui Gheorghe Hagi. Practic, față de partida cu Maribor, din play-off-ul Conference League, doar portarul Scuffet a fost trimis în teren din primul minut.

Echipele de start

CFR Cluj: Scuffet – Braun, Kolinger, R. Bălan, Brucic – Bordeianu, Muhar, Hoban – Roger, Malele, Păun

Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, Nedelcu, Grameni – Moldoveanu, Alibec, Pitu

Echipa campioană a României începe perfect meciul, cu un gol reușit, în min.6, de Malele, care a trimis în poartă din zona careului mic. Intervine însă VAR-ul, iar decizia este: gol anulat și penalty în favoarea CFR-ului, după un henț comis de Mihai Popescu, anterior reluării în plasă a atacantului feroviar. Lovitura de la 11 m este transformată impecabil de același Malele, în min.10. 1-0!

Hoban șutează frumos de la 20 m, min.17, dar Aioani reține cu siguranță. În min.20, CFR are o nouă ocazie de gol prin Bordeianu, dar portarul Farului a prins mingea trimisă cu capul de mijlocașul clujean. Păun ratează și el desprinderea pe tabela de marcaj, după ce șutul său a fost respins de Aioani.

Farul are prima ocazie de gol, în min.31, când Alibec a reluat spectaculos spre poartă, dar mingea a trecut la un metru de bara porții lui Scuffet. În min.34, Pitu șutează în poarta CFR-ului, dar arbitrul Radu Petrescu anulează reușita pentru un offside. Sistemul VAR decide altffel, însă, iar golul este validat! 1-1! Pitu putea duce echipa lui Hagi în avantaj, în min.41, însă Scuffet a respins excelent șutul acestuia. Hoban trimite cu capul pe lângă poartă dintr-o poziție ideală de gol, min.43. Repriza se încheie șu șutul din lovitură liberă a lui Păun, reținut însă lângă bară de portarul Farului. O primă repriză extrem de atractivă, cu multe ocazii de gol de ambele părți.

Dublă schimbare la CFR încă din startul reprizei secunde: au intrat Deac și Camora, și au rămas la cabine Roger și Brucic. Echipa din Gruia se menține în atac și Kolinger trimite de două ori spre poarta Farului, însă șuturile sale au fost blocate de fundași. Cei care înscriu sunt cei de la Farul, însă, în min.63: Pitu în lansează ideal pe Louis Munteanu, care șutează imparabil, din 16 m, sub bara porții transversale! 1-2! Min.64: iese și Păun, înlocuit de Petrila. Iese și Hoban, în min.69, iar locul său este luat de Betancor. O nouă modificară la CFR, în min.81: iese Malele, intră Birligea. Farul încheie practic meciul în min.87, după reușita aceluiași Munteanu, care, după un slalom prin apărarea deșirată a CFR-ului, îl învinge pe Scuffet cu un șut plasat la colțul lung. 1-3! CFR a încasat, astfel, al nouălea gol în actuala ediție a Superligii! Bordeianu trimite mult peste poartă, în min.90+3. Final de meci!

CFR Cluj rămâne, astfel, cu 9 puncte în clasament, cu un meci mai puțin disputat.

Etapa viitoare, CFR Cluj va juca împotriva celor de la FC Voluntari. Partida se va disputa miercuri, 31 august, tot pe stadionul din Gruia, cu începere de la ora 19.15.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut