FOTO | CFR Cluj o răpune a doua oară pe Slavia Praga și este favorită la calificarea în primăvara europeană!

Cine ar fi crezut că CFR Cluj ar putea deveni principala favorită la calificare din grupa Conference League după partidele cu Ballkani și Sivasspor, în care feroviarii au obținut un singur punct, și urmau meciurile cu Slavia Praga? Campioana României a reușit însă minunea, și a câștigat ambele partide cu cehii, instalându-se în fruntea grupei, cu 7 puncte! Partida de joi seara din Gruia a fost dominată pe alocuri autoritar de Slavia, care a avut o posesie a mingii de 67 la sută la finalul partidei, și a avut câteva ocazii mari de gol, rezolvate însă, ca și la Praga, de portarul Scuffet. CFR a reușit două goluri din faze fixe, marcă înregistrată Dan Petrescu, primul în minutul 11, dintr-un penalty rezultat în urma unui corner, și transformat de Deac, iar al doilea, venit în minutul 85, după o reluare spectaculoasă cu capul a lui Yuri, tot în urma unei lovituri de colț!

Echipele de start:

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Muhar, Camora – Deac, Boateng, Muhar, Roger – Yeboah, Janga
Slavia: Kolar – Dorley, Kacharaba, Ousou, Jurasek – Traore, Tiehi – Sor, Usor, Olayinka – Tecl

11.128 de spectatori în tribunele stadionului ”Dr. Constantin Rădulescu”, iar gazonul nou de 300.000 de euro arată impecabil. Prima ocazie aparține cehilor, în min.1, dar șutul lui Usor este reținut cu siguranță de Scuffet. Slavia se menține în terenul campioanei României. Bară pentru CFR, în min.9, la reluarea lui Yuri din cornerul executat de Deac! Penalty pentru CFR, în min.10! Muhar este doborât în careu de Olayinka! Arbitrul portughez Luis Godinho indică fără ezitare punctul cu var! GOOOOOOL CFR! Deac transformă cu siguranță lovitura de pedeapsă, în min.11, trimițând puternic în dreapta lui Kolar! 1-0!!! Slavia se aruncă spre poarta lui Scuffet și Yuri se opune excelent, cu capul, la un șut trimis din marginea careului. În min.19, Traore șutează de la 16 metri, dar Scuffet reține fără emoții. Portarul italian intervine excelent și în min.22, la șutul din lateral trimis, fără preluare, de Jurasek.

Meciul s-a întrerupt în min.26, după ce unui spectator i s-a făcut rău în tribună, ambulanța a intrat pe teren! Se pare că a fost vorba despre un infarct, iar persoana a fost resuscitată cu succes de medici și este conștientă! Partida se reia după o întrerupere de aproape 15 minute. Ocazie mare pentru Slavia: Jurasek trimite peste poartă dintr-o poziție ideală, în min.45+4. Tiehi șutează cu sete din mijlocul careului, în min.45+7, dar Scuffet este din nou la post. Torpilă trimisă de Kacharaba, min.45+12, și mingea trece la p palmă de vinclul porții feroviare. Pauză în Gruia, după o repriză în care Slavia Praga a avut o posesie a balonului de 67 la sută!

Lovro Czek intră pe teren încă din startul reprizei secunde, în locul lui Deac. La fel ca în prima parte, cehii domină partida, feroviarii se apără în continuare și ajung rar în jumătatea adversă. Boateng reia din foarfecă, în min.57, dar mingea se scurge pe lângă bara porții lui Kolar. Traore șutează din mijlocul careului, în min.58, dar mingea trece mult peste transversală. Schimbare defensivă la CFR, în min.65: iese Janga, și intră Braun. Ocazie pentru Slavia, în min.74, Lingr se înalță și trimite cu capul, dar mingea trece pe lângă bara lui Scuffet. Îl imită și Ousou, în min.76. O nouă schimbare făcută de Dan Petrescu, în min.78: iese Yeboah, intră Malele. GOOOOOOOL CFR!!! Roger execută perfect o lovitură de colț, în min.85, și Yuri trimite mingea imparabil cu capul în poarta Slaviei!!! 2-0!!! Ultimele două schimbări la campioana României, în min.89: intră Petrila și Hoban, și ies de pe teren Roger și Boateng. Min.90: de la margine se arată cinci minute suplimentare de joc. Final de joc în Gruia!

În etapa următoare a grupelor Conference League, pe 27 octombrie, CFR Cluj va juca, în deplasare, cu Sivasspor, iar Slavia Praga, tot în deplasare, cu FC Ballkani.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut