FOTO | CFR Cluj elimină campioana Belarusului. Un singur pas până în grupele Conference League!

CFR Cluj a reușit calificarea în play-offul Conference League, după victoria cu 1-0 în fața celor de la Sahtior Soligorsk, din turul trei al competiției. Unicul gol al meciului a fost reușit de Jefte Betancor, în prima repriză. Adversara campioanei României din play-off este NK Maribor, din Slovenia, formație eliminată din turul trei al Europa League de HJK Helsinki, din Finlanda.

CFR Cluj a început meciul cu: Scuffet – Manea, Burcă, Yuri, Camora (cpt.) – Cvek, Boateng – Deac, Jefte, Petrila – Debeljuh

În min.10, Deac are prima ocazie a meciului, dar reluarea sa trece de puțin alături. În min. 28, Petrila șutează periculos din marginea careului, dar mingea trece la mică distanță de bara porții bieloruse. CFR are o lovitură liberă de la 18 m de poarta adversă, în min.32, dar Petrila șutează peste poartă.

GOOOL CFR, în min.38! Petrila îl lansează perpendicular pe Debeljuh în careu, acesta îi pasează din cădere lui Jefte Betancor, care trimite balonul în poarta goală! 1-0! Min.43, Horzun trimite cu capul peste poarta lui Scuffet.

În min.47, Scuffet scoate excelent de lângă bară mingea șutată de Krymi de la marginea careului. În min.52, Antic șutează de la distanță, dar mingea trece la mare distanță de buturile lui Scuffet. Prima schimbare la CFR, min.59: iese Debeljuh, accidentat, și intră Yeboah. O nouă ocazie mare de gol ratată de CFR prin Betancor, min.63, dar șutul său trece la o palmă de vinclul porții oaspeților. Petrila are și el ocazia de a-și înscrie numele pe lista marcatorilor, în min.72, dar șutul său din unghi este blocat de Plotnikov. Peste doar un minut, Betancor reia spectaculos cu capul, dar portarul reține din nou. Dublă schimbare făcută de Dan Petrescu, în min.75: ies Petrila și Betancor, intră Păun și Roger. În min.78 și 80, Scuffet intervine din nou foarte bine la două șuturi periculoase trimise spre poarta sa de atacanții campioanei din Belarus.

Deac are o nouă ocazie mare de gol pentru CFR, dar voleul său trece puțin peste transversală. În min.90, centrare în forță a lui Manea, dar Păun nu poate împinge balonul în poarta oaspeților. Fluier final: CFR se califică în play-offul Conference League!

Barajul pentru grupele competiției se va desfășura în 18, în Slovenia, și, respectiv 25 august, la Cluj.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut