FOTO | Calificare dramatică! Locomotiva CFR-ului a ajuns în gara Europa!

CFR Cluj a obținut calificarea în grupele Conference League, după victoria, scor 1-0, în fața campioanei Sloveniei, NK Maribor, în manșa secundă a play-offului competiției. Performanța feroviarilor a venit după o execuție magistrală, din foarfecă, a lui Lovro Cvek, în minutul 90 al meciului, într-un moment în care toată lumea se gândea la prelungiri, sau la loteria loviturilor de la 11 metri. Campioana României a controlat partida din Gruia, cu precădere în prima repriză, când Yeboah și Betancor au ratat ocazii uriașe de gol. Repriza secundă a fost una prudentă de ambele părți, feroviarii punând o presiune uriașă pe adversari abia pe finalul celor 90 de minute, iar golul izbăvitor a venit la momentul perfect.

Dan Petrescu a început meciul cu: Scuffet – Manea, Burcă, Matias, Camora – Boateng, Jefte, Cvek – Petrila, Yeboah, Deac.

Prima mare ocazie a partidei aparține celor de la Maribor, în min.9: Scuffet respinge șutul lui Brnic, care l-a depășit destul de ușor pe Manea. Yeboah, min.13, are și el o șansă uriașă de a înscrie, dar lovitura sa cu capul a fost blocată în extremis de portarul slovenilor. CFR are o nouă ocazie mare de gol, în min.31, prin Betancor, care, după ce a întors doi fundași în careu, a șutat puternic la poartă, însă Bergsen a respins! Este lovitură de colț, dar Yuri trimite mingea peste poartă cu o lovitură de cap.

Feroviarii au solicitat o lovitură de la 11 m, în min.38, după o intervenție a lui Zinic asupra lui Yuri în suprafața de pedeapsă, arbitrul scoțian a lăsat însă jocul să continue. Campioana României atacă în valuri, dar Betancor, în min.39, nu-l poate învinge pe Bergsen, un portar în formă de zile mari. Pauză în Gruia, o repriză dominată uneori autoritar de CFR.

Repriza secundă începe cu fotbaliștii lui Maribor mai prezenți în jumătatea CFR-ului. Nou intratul Kronaveter șutează puternic din colțul careului, în min.52, dar Scuffet respinge peste transversală. CFR a echilibrat partida, una cu foarte multe întreruperi ale jocului, dar nu mai reușește să-și creeze ocazii periculoase la poarta oaspeților. Miza partidei este una uriașă, iar ambele echipe joacă destul de prudent. Prima schimbare la CFR vine în min.70: iese Jefte Betancor, intră Păun. Yeboah reia slab cu capul spre poartă, în min.83. Boateng trimite și el peste poartă, după un corner executat de Deac, în min.85.

Cea mai mare ocazie de gol a meciului îi aparține lui Yeboah, în min.87, dar balonul a lovit transversala porții lui Bergsen! Presiunea CFR-ului dă roade în min.90: Lovro Cvek înscrie în vinclu, cu un șut fabulos pe spate! 1-0!

De la margine se arată cinci minute de prelungire. Schimbare la CFR, în min.90+4: iese Petrila, intră Roger. Dan Petrescu mai face o schimbare la trecerea timpului, în min.90+6: părăsește terenul Yeboah, intră Muhar. Fluier de final izbăvitor: CFR Cluj se califică în grupele Europa Conference League.

 

Campioana României își va afla adversarele din grupă vineri, la Istanbul, în urma tragerii la sorți care se va desfășura cu începere de la ora 15.30. CFR Cluj se va afla în urna a doua valorică, iar primul meci va avea loc în data de 8 septembrie.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut