Fotbalist din Livada transferat la o echipă din Ungaria

Localitatea Livada din comuna Iclod nu este cunoscută numai prin luptătorul Florin Dreve, ci şi prin fotbalistul Andrei Banyoi, care în urmă cu trei ani a făcut parte şi din naţionala under 19. În vârstă de 22 de ani, talentatul atacant a fost în probe de joc la echipa maghiară de liga a II-a, Nyiregyháza Spartacus, unde a şi fost legitimat.

Andrei şi-a început cariera fotbalistică în cadrul Centrului de juniori a clubului CFR 1907 Cluj-Napoca, după care a evoluat la mai multe formaţii de diferite eşaloane – Unirea Jucu, Dacia Unirea Brăila, Şoimii Lipova şi Farul Constanţa. La ultima grupare a jucat în campionatul trecut, în retur fiind desemnat cel mai bun jucător de suporterii marinarilor. După fuzionarea Farului cu Viitorul lui Gică Hagi, tânărul din Livada a părăsit corabia constănţeană, orientîndu-se spre fotbalul din Ungaria. El s-a oprit la Nyiregyháza Spartacus, unde îl are ca antrenor pe Sergei Pacaj. În iulie formaţia maghiară s-a aflat în cantonament în Slovenia, unde a suţinut şi o partidă amicală cu o grupare din zonă, NK Zrece, împotriva căreia a cîştigat cu scorul de 7-0 (4-0), din lot făcînd parte şi atacantul Andrei Banyoi, el lăsînd o impresie bună tehnicienilor echipei maghiare. Ulterior, el a fost împrumutat la noua înfiinţata Unirea Constanţa, echipă ce evoluează în liga a II-a. În prima etapă, Andrei Banyoi a jucat vîrf de atac în formaţia constănţeană în meciul cu Concordia Chiajna, întânire disputată în deplasare.

Andrei face parte dintr-o familie de sportivi, sora lui, Erika Banyoi activînd ca arbitru de fotbal în cadrul Comisiei teritoriale Gherla.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut