Fotbal / Victor Dican (”U”) – titular în amicalul cu Italia

La doar o zi după ce naționala Under 20 a României a fost surclasată de Italia, scor 0-7, într-o partidă amicală disputată la Sassuolo, naţionala de fotbal Under-21 a României a fost învinsă de echipa similară a Italiei cu scorul de 2-4 marţi seară, într-un meci amical desfăşurat pe Stadio ”Benito Stirpe” din Frosinone. România a condus cu 2-0, iar Victor Dican, jucătorul legitimat la Universitatea Cluj a jucat 66 de minute.

După o primă parte promiţătoare, în care au condus chiar cu 2-0, prin autogolul lui Simone Canestrelli (29) şi golul lui Bogdan Racoviţan (41), tricolorii lui Florin Bratu au capotat apoi primind patru goluri după erori ale apărării, marcate de Samuele Mulattieri (42) şi Simone Canestrelli (61, 68, 71). ”Azzurrini” au controlat jocul în cea mai mare parte a timpului, ratând primele ocazii prin Piccoli (23) şi Ricci (26). România a reuşit să deschidă scorul la prima sa acţiune în jumătatea adversă, centrarea lui Ianis Stoica fiind trimisă în propria poartă de fundaşul Canestrelli (29). Momentul bun al echipei noastre a continuat cu un şut de la 25 de metri al lui Dican (33), pe lângă ţintă. Italia a reluat asediul la poarta lui Popa, dar Mulattieri (34), Canestrelli (36) şi Piccoli (40) au fost imprecişi. România s-a desprins la 2-0 în minutul 41, când mingea trimisă din corner de Ţicu a fost trimisă cu cap din plonjon de Racoviţan de la 10 metri. Mai puţin de 60 de secunde au avut avantaj de două goluri tricolorii, pentru că Ţîrlea a pierdut o minge în apropierea liniei de fund, Mulattieri a pătruns în careu şi a şutat din unghi (42).
Gazdele au mai ratat o ocazie până la pauză, prin Piccoli (44). În repriza secundă, jucătorii antrenaţi de Florin Bratu au avut o oportunitate notabilă în minutul 52, dar şutul lui Octavian Popescu de la 20 de metri a fost prins de Russo. Italia a ratat apoi ocazie după ocazie, prin Cancellieri (52), Mulattieri (53) şi Parisi (56), înainte de a egalat în minutul 61, când Cambiaso a centrat de pe dreapta, iar Canestrelli l-a învins pe Popa cu o lovitură de cap cu boltă. După ce Mihai Popa s-a remarcat a şutul de la distanţă al lui Rovella (64), România a primit două goluri în decurs de câteva minute şi după faze aproape identice: corner executat de Esposito, Colombo a prelungit mingea, iar Canestrelli, venit nemarcat la bara a doua, a trimis în plasă. Fundaşul echipei Crotone a marcat în minutele 68 şi 71, realizând un incredibil hat-trick, care l-a transformat din vinovat pentru deschiderea scorului în erou al meciului. Până la final, România a mai avut o încercare de la distanţă, prin Albu (75), iar Popa a apărat un şut bun al lui Pellegri (77). Din lotul României care a făcut deplasarea în Italia a făcut parte și Victor Dican, jucătorul legitimat la Universitatea Cluj. Dican a început ca titular și a evoluat 66 de minute, fiind schimbat cu Marian Șerban.

Eşecul naţionalei Under-21 se adaugă înfrângerea drastică suferită de reprezentativa Under-20, surclasată de Italia cu 7-0, luni, la Sassuolo. Naţionala de tineret a României se pregăteşte pentru participarea la Campionatul European Under-21 din 2023, competiţie pe care România o va găzdui alături de Georgia. În septembrie, echipa Under-21 a României a remizat cu Georgia, 1-1, la Voluntari, iar în octombrie a învins echipa Under-20 a Suediei (1-0) şi a pierdut în faţa selecţionatei Under-21 a Mexicului (1-3), ambele meciuri jucate la Marbella.

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut