Fotbal / Final de campionat pentru Universitatea Cluj

Echipa antrenată de Costel Enache a cedat cu 2-3 în fața celor de la ACS Comuna Recea, în ultima partidă a sezonului 2020/2021. În urma acestui rezultat, ”U” a încheiat această ediție de campionat pe a doua poziție în grupa A din play-out.

 

După un început de meci fără acțiuni care să pună în pericol porțile apărate de Muțiu și Răilean, oaspeții au deschis scorul în minutul 12. Balha a trimis balonul în centru, iar Batin a marcat cu un șut puternic. În minutul 20, Ribeiro a fost oprit neregulamentar în careu, iar centralul Ardelean a dictat lovitură de la 11 metri. Portughezul a șutat telefonat și i-a permis portarului să rețină. La o lovitură de colț, Dican putea egala, însă mingea trimisă de acesta din colțul careului a trecut peste poartă. Alex Pop și Alex Negrean au avut două șanse mari, primul cu un lob, iar al doilea cu un șut de la 20 de metri, iar de partea cealaltă Akhmatov putea marca, însă scorul a rămas neschimbat, astfel că oaspeții au intrat la vestiare în avantaj.  Universitatea a revenit de la cabine cu o altă atitudine, iar rezultatul s-a văzut pe tabela de marcaj. Universitatea a întors rezultatul în patru minute (53 și 57) prin Alex Pop, care a reușit dubla. ACS Comuna Recea a revenit în joc după alte zece minute. Mărieș a preluat mingea în careu după o pasă primită de la Micaș, iar jucătorul maramureșenilor l-a învins pe Muțiu din șase metri, pentru ca Rassambek Akhmatov să stabilească scorul final în minutul 86.

 

Costel Enache: ”Am avut un an cu de toate”

„Cred că eu am am fost cel care nu am știut să transmit un mesaj către jucători, era importantă pentru noi victoria și locul 1. Probabil că nu am știut să ajung la mintea lor și o să îmi fac și eu un review asupra modului în care mi-am dus activitatea în săptămâna asta. Chiar și așa ar trebui să împărțim vina, fiecare dintre jucători ar fi trebuiti azi să facă mult mai mult decât au făcut în teren. Am trecut de multe ori prin momente jenante, pentru că acesta e un moment jenant, mă ajută foarte mult masca pentru că sunt roșu de rușine, dar sper ca lucrurile astea să mă călească pentru că sunt convins că nu va fi ultima oară când voi trăi astfel de momente. Mă așteptam să încheiem cu o notă de bucurie și încredere acest sezon pentru ceea ce se va întâmpla la anul, nu neapărat personal, dar pentru suflul clubului. Din păcate, trebuie să ne pansăm rănile, să lăsăm capul jos și probabil că pentru fiecare dintre noi e un moment de reevaluare sau o reanaliză a situației în care suntem. Categoric era greu de capacitat echipa la nivelul maximum, dar dacă tot s-au întâmplat lucrurile acum ar trebui să fim un pic atenți la faptul că atunci când nu am avut atitudine, nu am făcut lucrurile organizat și disciplinat, am jucat de la egal la egal cu echipele care retrogradează și asta e un mare semn de întrebare, mai ales pentru jucători. E greu să tragem o concluzie, am discutat mult de fiecare dată într-o săptămână. Concluzia generală e că a fost un an cu de toate, cred că am avut parte și de momente bune, de încredere, cu rezultate bune, dar în același timp și de fluctuații foarte mari. Am pierdut meciuri cu echipele accesibile, îmi amintesc de meciul de la Reșița, de la Recea, am avut parte și de cel mai mare ghinion dintre echipele românești pentru că am fost singura echipă care am oprit activitatea totală în mijlocul competiției din cauza COVID. Am avut și momente în care am fost frustrați pentru că anumite decizii federale ne-au dezavantajat și cred că amalgamul acesta a făcut să avem un an foarte agitat. E un an ratat din punctul meu de vedere, clubul are potențial” a declarat antrenorul Universității pe site-ul oficial al clujenilor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut