Forumul Organizațiilor Studențești din România

Cel mai mare și mai complex eveniment studențesc din țară, Forumul Organizațiilor Studențești din România (FOSR), organizat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), cu sprijinul Ligii Studenților „Pintea Viteazul” (LSPV) și al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, se desfășoară, în perioada 11 – 20 august, la Baia Mare.

În cele zece zile ale forumului, liderii studenților și-au propus să evalueze acțiunile guvernanților din ultimele luni, inclusiv prin raportare la implementarea Programului de Guvernare, la angajamentele solicitate și asumate în campania ANOSR „Educația la Guvernare”. De asemeni, vor discuta gradul de integrare a propunerilor studenților în Planul Național de Redresare și Reziliență, Programele Operaționale și la rectificarea bugetară, în special în privința burselor studențești, stabilind măsurile ce se impun față de acțiunile guvernanților.

Programul evenimentului va include și sesiuni de formare pe diverse domenii, organizate în vederea creșterii capacității organizațiilor studențești de a reprezenta studenții la nivel local, dezbateri privind problemele acute ale tinerilor și ateliere de lucru pentru stabilirea strategiei federației în următorul mandat. Va fi reevaluat, totodată, modul în care pandemia a influențat studenții și organizațiile studențești.

FOSR reprezintă „momentul în care mișcarea studențească din România își stabilește viziunea pentru următoarea perioadă” fiind, de asemeni primul eveniment de amploare marca ANOSR după instalarea pandemiei, „cu participanții vaccinați, cu excepția cazurilor medicale speciale”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut