Forumul Asociațiilor de Diabet – prima ediție

Membri ai asociațiilor de diabet din Cluj, Reșița, Tg. Mureș, Constanța, București, și Iași au participat, în perioada 4-6 iunie, la prima ediție a Forumului Asociațiilor de Diabet, organizată de Ascotid Mureș, Sports&Diabetes și Type 1 Dreamers, în județul Vâlcea.

„Programul a fost structurat pe parcursul a 3 zile, în care au avut loc workshop-uri pe teme diferite, prezentate de avocați, medici și reprezentanți activi ai asociațiilor de pacienți. S-au dezbătut subiecte precum: circuitul pacientului cronic în sistemul de sănătate, Programul Național de Diabet, tratamente și tehnologiile moderne, problemele legislative și administrative cu care se confruntă asociațiile de pacienți, strategii de comunicare ș.a. Participanții au subliniat importanța creării unei relații solide între asociații, întrucât, prin transferul de bune practici, experiențe și viziuni comune, putem să oferim informații membrilor acestora și să-i încurajăm în a face demersuri pentru a fi acceptați ca parteneri de dialog în fața autorităților și a-și reprezenta interesele pacienților” – precizează organizatorii.

Potrivit acestora, unu din 10 români suferă de diabet, iar pornind de la această realitate. asociațiile de pacienți au un rol esențial în sprijinirea comunității.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut