Fortech susține antreprenorii care dezvoltă produse și servicii

Fortech, lansează Fortech Products, o divizie care construiește soluții digitale de la zero și susține antreprenorii care dezvoltă produse și servicii în aceeași direcție, cu resurse, capital, și expertiză tehnică și de business.

Fortech Products se concentrează în special pe medicină și producție, pentru a le aduce la standardele din țările vestice, lucrând împreună cu specialiști care cunosc cel mai bine provocările, lipsurile și neajunsurile “din teren”.

Valentin Filip

Fortech devine partener cu specialiști din terțe domenii pentru a construi soluții care pot fi integrate ulterior în activitatea profesională. Cei care au identificat o problemă care are nevoie de o soluție digitală, o pot construi împreună cu Fortech Products, având opțiunea de a-și alege gradul de implicare. Cei care își doresc să facă primul pas în antreprenoriat, pot deveni fondatorii unui start-up pe care să-l dezvolte, lanseze și finanțeze împreună cu compania tehnologică și de investiții. Specialiștii care își doresc să beneficieze de digitalizare pot avea rolul de consultant și se pot implica cu experiența lor profesională, iar cei de la Fortech vor acoperi întregul proces de dezvoltare a soluției.

”Cu toate că multe companii și industrii și-au intensificat activitatea și s-au orientat spre domeniul digitalizării în ultimii ani, suntem departe de a valorifica cu adevărat această oportunitate. Majoritatea inițiativelor eșuează din lipsă de abordare corectă, având o strategie opacă, fără o înțelegere profundă a problemelor și a contextelor care se prefigurează sau există în societate. Din această cauză, multitudinea de strategii implementate nu aduce rezultatele dorite și se ajunge ca acestea să fie mai costisitoare decât era lipsa lor”, declară Valentin Filip, Fortech.

Această divizie vine în completarea activității principale a Fortech, dar și a diviziei de investiții, Fortech Investments, lansată anul trecut, care are deja are în portofoliu 17 start-up-uri.

Asistent digital pentru endoscopii

Andrei Groza

Un exemplu recent din industria medicală este EndologiQ, un asistent digital pentru doctorii care practică endoscopii. Soluția îi ajută să-și standardizeze rapoartele și să extragă date pentru cercetare. Atunci când Andrei Groza, medic gastroenterolog, a apelat la Fortech Products avea doar o idee, o frustrare legată de starea de atunci a rapoartelor și o viziune despre funcționalități și design. „Căutam un partener IT care să mă ajute să construiesc o aplicație pentru endoscopie digestivă și ei au fost singurii interesați de idee și de potențialul soluției. Această colaborare m-a ajutat să îmi îndeplinesc visul de a folosi cunoștințele pe care le-am adunat în timpul doctoratului, în dezvoltarea unui produs folosit pentru toți doctorii care practică endoscopii, în timp ce am și participat direct în fiecare etapă a dezvoltării produsului.”, spune medicul Andrei Groza despre colaborarea cu Fortech Products.

Cei care își doresc să lucreze cu Fortech Products pentru a rezolva probleme în industria lor cu ajutorul tehnologiei, trebuie doar să îi contacteze și să le descrie pe scurt problema.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut