Formațiile artistice de copii din Gherla au reînceput repetițiile

Cei mai frustrați în lunga perioadă a pandemiei au fost copiii, mai ales cei  care au înclinații artistice sau sportive. Relaxarea anunțată de la 1 iunie este un moment fericit pentru ei, având în vedere că pot continua repetițiile sau  antrenamentele.

Zilele trecute ne-a contactat telefonic referentul Casei  Municipale de Cultură Gherla, cunoscutul instrumentist la nai, Constantin Istici, domnia sa informându-ne despre reluarea pregătirilor în vederea următoarelor spectacole (mai mult de un an nu au avut nimic!) ale Ansamblului folcloric  „Zestrea” (fosta „Colindița”), un grup de copii care are deja o vechime de 27 de ani  și o „zestre” bogată de premii la cele mai apreciate festivaluri din țară. Nu întâmplător, este prima formație artistică din Gherla care, imediat după renunțarea la unele restricții cauzate de pandemie, s-a reunit în sala de repetiții a Casei Municipale de Cultură din centrul orașului.

Nu a fost ușor să-i aduni din nou pe talentații copii după luni de inactivitate, răspândiți în mai multe școli din localitate sau chiar din Cluj-Napoca. Dar, dragostea față de folclor și față de artă i-a reunit pe cei 30 de mici artiști, care au răspuns imediat apelului lansat de îndrumătorul grupului, Constantin Istici, formația începându-și activitatea acum 27 de ani și sub conducerea doamnei Marinele Zegrean-Istici, dânsa sprijinind și în prezent formația „Zestrea”. La prima întâlnire de după restricțiile impuse de pandemie au fost și momente emoționante, sărbătorești, una dintre cele mai talentate fete, posesoare a mai multor CD-uri de muzică populară, Larisa Gurzău (foto), chiar atunci a împlinit frumoasa vârstă de 15 ani, bun prilej să fie felicitată de colegii de școală din clasa a VIII-a a Liceului Teoretic „Petru Maior” și de ceilalți membri ai grupului folcloric. Larisa face parte din formația „Zestrea” de la vârsta de… 5 ani, iar la 8 ani deja participa ca solistă la festivalurile și concursurile de muzică populară desfășurate în toată țara.

Paralel cu micii artiști ai Casei Municipale de Cultură, au reluat repetițiile și membrii cercurilor artistice din cadrul Clubului Copiilor Gherla, dornici și ei de afirmare după un an de pauză datorată virusului Covid-19, toate activitățile derulându-se cu respectarea normelor sanitare.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut