Forestierii vor TVA de 5% pentru lemn

Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR) propune reducerea TVA la 5% pentru lemn şi produsele din lemn, ca soluţie pentru reducerea impactul economic al războiului din Ucraina în industria lemnului.

„Sancţiunile economice internaţionale aplicate Federaţiei Ruse şi Republicii Belarus, precum şi situaţia extrem de dificilă din Ucraina, vor duce la un deficit de lemn şi de produse din lemn în statele europene. (…) Deficitul de resursă de lemn pentru piaţa românească va fi de aproximativ 700.000 metri cubi, cantitate pe care România nu o va mai putea importa din cele trei ţări.”, susține ASFOR. Asociația solicită reducerea TVA la 5% pentru lemn şi produsele din lemn, soluţie pe care o consideră ”viabilă economic, fapt demonstrat de recenta măsură de reducere a TVA pentru lemnul de foc pentru populaţie.

Solicitarea Asociației vine în contextul în care Confederaţia Europeană a Industriilor de prelucrare a lemnului (CEI-Bois) şi Organizaţia Europeană a Operatorilor Economici din Domeniul Industrializării Lemnului (EOS), din care face parte şi ASFOR, au cerut guvernelor naţionale şi Comisiei Europene interzicerea comerţului cu lemn şi produse din lemn între Europa, Rusia şi Belarus, ca răspuns la conflictul din Ucraina.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut