Fluxuri noi de vaccinare, la Cluj-Napoca

În vederea accelerării campaniei de vaccinare și limitării efectelor pandemiei, începând din 10 martie a fost deschisă Etapa a III-a pentru persoanele din localitățile/ municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori.

Conform celor anunțate miercuri de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente în țară pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se deschid alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, dintre care 13 în municipiul Cluj-Napoca

„Începând din 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România” – informează CNCAV, care reamintește, totodată, că listele de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie a.c. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut