Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la președinția PNL

Premierul Florin Cîțu, vicepreședinte al PNL, și-a anunțat candidatura la președinția partidului, adăugând că partidul are nevoie de un „suflu nou”.

„Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția Partidului Național Liberal. Vă mulțumesc că sunteți azi alături de mine, când fac acest anunț important pentru partid, pentru România și pentru mine. Am decis să mă înscriu pentru competiția pentru președinția Partidului Național Liberal. Le mulțumesc și liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid și care și astăzi mă susțin și fac parte din echipa mea”, a declarat duminică Florin Cîțu, într-o conferință de presă, scrie AGERPRES.

El a amintit că în octombrie 2016 s-a hotărât să intre în politică. „Liberal convins, singura variantă pentru mine a fost PNL. Sunt liberal convins, un om care am trăit toată viața după principiile liberale. Le-am aplicat, le-am respectat, oriunde am muncit în lumea asta. Știți foarte bine că doar liberalismul salvează România”, a spus Cîțu.

„Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin opt ani la guvernare”

Vicepreședintele PNL a declarat că partidul are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, precizând că se va asigura că PNL va fi cel puțin opt ani la guvernare.

„PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, în același timp să ducă mai departe tradițiile și principiile liberale. Bilanțul mandatul meu de ministru al Finanțelor și acum de al celui de premier demonstrează mai mult decât ceea ce aș putea să vă spun eu. Promisiuni auziți zilnic de la toți politicienii. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe și mai multe fapte. Dragi colegi liberali, mesajul meu pentru voi este clar și simplu, mă voi asigura că PNL va fi cel puțin opt ani la guvernare. Vom transforma România într-o țară liberală de care să se bucure toți românii”, a afirmat Florin Cîțu.

El a explicat ce înseamnă pentru el o Românie liberală. „Două lucruri sunt importante pentru mine: proprietatea privată este sfântă, iar antreprenorul este un erou într-o Românie liberală”, a adăugat premierul. El a mai anunțat că în scurt timp își va prezenta moțiunea și echipa cu care a pornit pe acest drum.

„Vă spun că voi câștiga. Nu există altă variantă și vă invit și pe voi, colegi liberali, să faceți parte din echipa câștigătoare. Împreună câștigăm toate cele patru rânduri de alegeri din 2024, împreună facem România liberală. Hai Partidul Național Liberal!”, a spus Cîțu.

„Va fi o competiție din care PNL o să iasă mai puternic la final”

Vicepreședintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat că Partidul Național Liberal va ieși mai puternic din competiția internă pentru alegerile din partid.

„Am avut o discuție înainte de decizie (n.r. referitoare la candidatură) cu domnul Ludovic Orban. (…) O să fie o competiție în Partidul Național Liberal, din care Partidul Național Liberal o să iasă mai puternic la final. Eu am spus că voi câștiga. Competiția abia începe dar, sigur, domnul Ludovic Orban are o experiență importantă în PNL, ca politician, premier și o experiență pe care o putem folosi întotdeauna pentru a merge mai departe. Este o competiție internă în Partidul Național Liberal. Îi voi asigura pe liberali că, după ce voi câștiga, vor fi mândri de fiecare moment că sunt membri ai Partidului Național Liberal”, a afirmat Florin Cîțu, duminică, în conferința de presă în care și-a anunțat candidatura la președinția PNL.

Întrebat dacă are ce să-i reproșeze lui Ludovic Orban, Cîțu a răspuns: „Nu. Eu am făcut și fac parte din echipa domnului președinte, dar acum este o competiție pentru viitorul PNL. Referitor la existența polilor de putere în PNL, Cîțu a spus: „Polii de putere vor exista întotdeauna, președintele Camerei Deputaților (…) este o funcție în Parlament, este un for legislativ. Premierul este premier”. Referitor la o eventuală demisie a celui care pierde cursa pentru șefia PNL, Cîțu a spus: „Nu are nicio legătură. Aici este o competiție pentru Partidul Național Liberal”.

„E nevoie de un alt tip de politician, România se schimbă, Europa se schimbă, lumea se schimbă”

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că e nevoie de „un alt tip de politician”, în condițiile în care România și Europa se schimbă.

„Cât privește candidatura, din punctul meu de vedere cred că este nevoie, România se schimbă, Europa se schimbă, lumea se schimbă, e nevoie și de un alt tip de politician. Liberalismul înseamnă în opinia mea, totuși, să luăm decizii în echipă, împreună. Suntem o echipă și toți trebuie să participăm și la bine, dar și la greu. Eu vă asigur că în mandatul meu nu va exista niciun minut în care un membru PNL să nu fie mândru de faptul că face parte din această echipă liberală”, a declarat Florin Cîțu, la Consiliul Național al PNL.

Premierul a subliniat că doar alături de colegii de partid România va fi liberală. „După cum știți, eu vorbesc mai puțin și fac mai mult, de aceea ce spun fac și fac bine și până acum am demonstrat. Împreună facem România liberală”, a declarat Florin Cîțu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut