Floreștiul, vedeta imobiliară a începutului de an

Prețul mediu al apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca, la început de 2023 este de 2.227 euro/mp, în scădere cu 34 euro/metru pătrat (mp) cu față de decembrie 2022, când era 2.261 euro/mp) și cu 734 euro/mp peste niveluil consemnat în aceeași perioadă a anului trecut (1.974 euro/mp).

Conform datelor furnizate de site-ul specializat compariimobiliare.ro, printre zonele preferate de cei aflați în căutarea unei noi locuințe se numără cartierele Mănăștur și Mărăști, dar cap de listă este Floreștiul, unde prețul mediu este mult mai accesibil, respectiv de 1.491 euro/mp.

După numărul de camere, cele mai dorite locuințe sunt cele cu două camere (47% căutări), urmate de apartamentele cu 3 camere (37%), de apartamentele cu o cameră și garsoniere (9%), respectiv de apartamentele cu 4 camere (6%).

Zonele care prezintă cel mai mare interes sunt la acest început de an sunt Floresti (12% din căutări), Mănăștur (10%), Mărăști și Gheorgheni (câte 6%), Zorilor (5%), zona Centrală (4%), Dâmbul Rotund (3%), respectiv Grigorescu, Iris și Bună Ziua (câte 2%).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut