Fiscul face controale la vânzătorii on-line

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au descoperit persoane fizice care au avut vânzări on-line de peste 1 milion de lei într-o lună, din aprilie urmând să înceapă controale la acestea.

„Le mulţumesc marilor firme de curierat că au depus această declaraţie (declaraţia 395, n.r.). Deja avem informaţii foarte clare şi sunt în pregătire nişte acţiuni ale Antifraudei pe aceste mecanisme. Vă spun că am descoperit persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei într-o lună. Deci, acolo clar că este evaziune fiscală şi deja suntem în faza finală. Cred că la începutul lunii aprilie câteva zeci de asemenea persoane vor fi verificate de Antifraudă”, a afirmat Lucian Heiuş, preşedintele ANAF.
El a menţionat că un dintr-un studiu care a analizat comportamentul fiscal al contribuabilului român a reieşit că aproximativ 60% dintre contribuabili considerau normal să nu plătească un impozit „dacă pot să nu plătească”, iar şeful Fiscului consideră că este nevoie de o ”educaţie fiscală în şcoli”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut