Finanțări pentru 1.000 de afaceri mici

Societatea de microfinanțare BT Mic, parte din Grupul Banca Transilvania, a finanțat peste 1.000 de afaceri mici în decurs de patru luni, prin programul InvestEU, intermediat de Fondul European de Investiții (FEI).

Cele peste 1.000 de afaceri mici se află în 500 de localități din România, și își desfășoară activitatea în circa 200 de domenii. Aproape 20% dintre acestea sunt start-up-uri, cu activitate de sub un an, iar pentru 75% dintre ele, acestea sunt primele finanțări de business.

”Ne bucurăm că am ajuns într-un timp atât de scurt la mai bine de 1.000 de antreprenori. Continuăm în aceeași direcție pentru a facilita accesul la finanțare pentru cât mai multe afaceri care sunt la început de drum” a afirmat Cristina Sindile, CEO BT Mic.

Parteneriatul cu Fondul European de Investiții facilitează acordarea de credite pentru 7.500 de afaceri mici, în valoare totală de 100 de milioane de euro, iar BT Mic este prima instituție din România care a semnat o nouă colaborare cu FEI în cadrul InvestEU.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut